banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Karaköprü Dokuma Merkezi Açılışa Hazırlandı

Karaköprü Belediyesinin ilçeye bağlı Akziyaret ve Hamurkesen Kırsal Mahallesinde yaşayan kadınların çalışıp üretim yapması için yaptırdığı halı dokuma merkezleri açılışa hazır hale geldi.

Karaköprü Belediyesi kırsaldaki vatandaşların da kalkınması için hizmet götürmeye devam ediyor. Karaköprü Belediyesinin GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Sanayi, Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle yaptığı ‘Maharetli Hanım Eller’ projesiyle ilçeye bağlı Akziyaret ve Hamurkesen kırsal mahallelerinde halı dokuma merkezi yaptı. İnşaat çalışması tamamlanan halı dokuma merkezlerinin önümüzdeki günlerde açılışı yapılacak.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’nin girişimleriyle gerçekleştirilen projede özellikle dezavantajlı kesimlerin ve kadınların çalışması, üretim yapması hedefleniyor. Kuruluşlardan gelen hibe ile yapılan halı dokuma merkezinde Akziyaret ve Hamurkesen kırsal mahallesindeki kadınlar halı dokuyup satışını gerçekleştirecek.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli ilçedeki her kesimi düşünerek hizmet ettiklerinin altını çizerek halı dokuma merkezlerinin kırsaldaki kadınların üretime katılması ve kazanç elde etmesi için çok önemli bir proje olduğunu kaydetti.

Başkan Baydilli, "GAP Bölge Kalkınma İdaresi ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliğiyle yaptığımız ‘Maharetli Hanım Eller’ projesiyle birlikte Akziyaret ve Hamurkesen kırsal mahallelerimizde birer tane halı dokuma merkezi inşa ettik. Bu projeyle birlikte kırsalda yaşayan kadınlar halı dokuyarak üretim gerçekleştirecek ve kazanç elde edecek. Burada hem kadın elinden el emeği göz nuru halılar üretilip satılacak hem de kadınlar maharetli elleriyle gerçekleştirdikleri emeğin karşılığını alarak aile bütçesine katkı sunacak. Biz sadece rutin belediyecilik faaliyetlerinin dışında da çalışıyoruz ve vatandaşlarımıza nasıl da fazla faydalı oluruz düşüncesiyle çalışıyoruz. Bu proje de kırsaldaki kadın vatandaşlarımız için gerçekleştirdiğimiz ve faaliyete geçireceğimiz bir projedir. Bu güzel projede emeği olan Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile GAP Bölge İdaresine kırsal mahallelerimizdeki kadınlar adına çok teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Halı dokuma merkezinin kırsal mahallelere kazandırılmasından memnuniyetlerini dile getiren kadınlar, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli’ye teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.