banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Urfa Haber Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Kadınlar engellere karşı 'Elele' verecekler

Elbirliği Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Kalkındırma Derneğinin Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti desteği ile Güneydoğu Anadolu Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından yürütülen Kadın ve Kadın Sivil Toplum Kuruluşlarının Güçlendirilmesi Hibe Programı kapsamında uygulamakta olduğumuz “ Güçlü Kadın Güçlü STK Güçlü Toplum”  Projesinin faaliyetlerinden biri olan “Toplumsal ve Kültürel Engellere Karşı Elele” Paneli TEGV konferans salonunda gerçekleşti.

 

Panele Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ömer Faruk Demirkol ve Yrd. Doç. Dr. Nihat Gültekin, İş kadın Vildan Gönüllü Çelik ve Özcan Maden panelist olarak katıldılar.

Panelde kadınların karşılaştığı engellere karşın el ele vererek aşmanın mümkün olacağını belirten Elbirliği Eğitim Kültür Yardımlaşma ve Kalkındırma Dernek Başkanı Handan Karataş; “Ülkemizde kadınların işgücü piyasasına katılımlarını engelleyen etmenlerin başında aile ve sosyo-kültürel yapı gelmektedir. Kadın kendisine biçilen roller ışığında ev işleriyle uğraşan, çocuklarının ve aile büyüklerinin ihtiyaçlarını karşılayan, gerek olmadıkça sosyo-ekonomik hayata katılmayan bir resim çizmektedir. Toplumda kadına biçilen bu roller kadının işgücü piyasasına katılımda bir engel oluşturmakta, kentlerde kadınlar işgücü piyasasına girseler bile bir süre sonra ailevi sorumluluklar nedeniyle geri çekilmek zorunda kalmaktadırlar. Bu şekilde toplumun yarısını oluşturan kadınların potansiyellerini gerçekleştirmelerinin göz ardı edilmesi hem ülkenin ekonomik kalkınmasına engel teşkil etmekte hem de kadının aksayan kişisel gelişimi yetiştirdiği nesiller üzerinde olumsuz bir etki şeklinde kendini göstermektedir” dedi.

Panele yoğun ilgi kadınlardan gelirken, panelin sonunda panelistler katılımcıların sorularını cevapladı.

 

Panelin sonunda TEGV yöneticilerine, teşekkür eden Elbirliği Dernek Başkanı Handan Karataş, panelistlere programa sundukları katkılardan dolayı “teşekkür” belgesi sundu.

haber: www.balikligol.com

 

 

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.