banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Diyarbakır

Kadın Hakları Semineri


Karaköprü Belediyesi Kültür merkezi salonunda gerçekleşen seminere Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, Karaköprü Belediyesi Meclis üyesi Vedat Bilgin, Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Teyyar Yıldırım ve semineri dinlemek için çok sayıda kadın katıldı.

Karaköprü Belediyesi tarafından belirli periyotlarla kadınlara yönelik yapılan eğitici, yararlı seminer ve toplantılarından birini daha gerçekleşti.

Karaköprü Belediye Başkanı Av. Nihat Çiftçi, seminer öncesi bayanlara yönelik yaptığı konuşmasında; “Toplum, kadın, yaşlı, çocuk her kesimden oluşuyor. Kadınlarımızın daha bilinçli, daha güzel bir şekilde aile içerisinde yer alabilmeleri tabiî ki kendisine tanınmış olan hakları iyi bilmeden oluşuyor. Bizde Karaköprü Belediyesi olarak fırsat bulduğumuz sürece sürekli kadınlarımızın eğitimine yönelik onların gelişimine yönelik gerek çocuk gelişimi gerek annelik bilincinin yerleştirilmesi gerekse kadınlarımızın medeni hukukun kendisine tanımış olduğu hakların verilmesi açısından böyle yararlı semineler veriyoruz” dedi.

Şanlıurfa Barosu Kadın hakları Komisyonu üyelerinden  Av. Esra Yurum tarafından “Kadın Hakları” konulu seminerde Türk medeni kanunu, miras hukuku, Aile hukuku ve öngörülen haklar ile ilgili bilgiler vererek kadınların sorduğu sorulara cevap verdi. Daha sonra Karaköprü Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Teyyar Yıldırım tarafından Av. Esra Yurum’a günün anısına Şanlıurfa’nın geleneksel el sanatlarından olan Bakır İşlemeli mırra takımı hediye edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.