banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Twitter 140 kareter sınırını kaldırıyor mu? Twittera fotoğraf eleince kaç karekter kalıyor?

İrfan Sohbetleri: Tevhid Birlemeyi, Birlemek Birleşmeyi Gerektirir
Eğitim-Bir Sen Şanlıurfa Şubesi tarafından her cumartesi ikindi namazı sonrası düzenlenen "İrfan Sohbetleri"nin üçüncüsü; "Tevhid Birlemeyi, Birlemek Birleşmeyi Gerektirir." başlığıyla devam etti.
Memur-Sen İl Başkanlığında düzenlenen sohbette Yazar Vedat Akıllı konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
"Müslümanlar olarak yaşamış olduğumuz zaman diliminde bir türlü birleşemiyoruz, bir araya gelemiyoruz, varmak istediğimiz nokta Müslümanların birleşmesi ama sonuç; Müslüman Müslümanı katlediyor, Müslümanların kendi aralarındaki ihtilaflar hiç bitmeyecek gibi. Mezhepler üzerinden ayrışıyoruz, etnik kimlikler üzerinden ayrışıyoruz, sınırlar üzerinden ayrışıyoruz, partiler üzerinden ayrışıyoruz, cemaatler üzerinden, gruplar üzerinden ayrışıyoruz. Hâsılı her tür aidiyetimizi ayrışmaya konu edebiliyorken, birleşme üzerine hiçbir çabamız yok.
Bizi birbirimize bağlayan, sınırlar değildir, mezhepler, etnik kimlikler değildir, cemaatler, vakıflar, dernekler her ne derseniz bunlar değildir. Bizi birbirimize bağlayan bir olan Allah’a inancımızdır. Yani Kelime-i Tevhiddir. Allah ortak paydasında buluşamıyorsak,
gerçek manada Tevhidi anlayamadığımız ve Allah’ı “bir”leyemediğimizdendir.
Biz bu coğrafyada bunu anlayamadığımız müddetçe; Allah’ın dışındaki tüm aidiyetler çatışma unsuru olarak prangalarımız olacak ve bugün olduğu gibi İslam coğrafyasında Müslümanlar olarak; bölünmeye, parçalanmaya, ölmeye devam edeceğiz."
Sohbet katılımcıların soru ve katkılarıyla devam etti. İrfan Sohbetleri ile ilgili bir açıklama yapan Memur-Sen ve Eğitim-Bir Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun: "Şanlıurfa'da böylesine güzel bir programı icra ettiğimiz için çok memnunuz. İlgi gösteren ve katılım sağlayan herkese teşekkür ederiz. Memur-Sen olarak misyonumuza uygun kültürel faaliyetlerimiz bundan sonra da devam edecektir. Bu vesileyle herkesi İrfan Sohbetlerine davet ediyoruz." Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.