banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haberleri Türkiye Viranşehir Eyyübiye

Gençliğin inşası için seminer düzenlediler

İHH Ş.Urfa Temsilciliği Mavi Marmara seminer salonunda düzenlenen etkinliğe konuşmacı olarak Iraklı Âlim Ebu Ömer ve Mısırlı Âlim Ebu Usame katıldı.

Program İlyas Kılıç’ın okuduğu Kur’an’ı Kerim Tilaveti ile başladı. Daha sonra Şanlıurfa İHH İYD  Başkan Yardımcısı Ali Acar açılış konuşmasını yaptı.  Bu tür etkinliklerin yaygınlaştırılarak devam ettirilmesi gerektiğini dile getiren Acar, gençlerin kaçırılmaması gereken etkinliklerden biri olduğunu,  gençlerin bu tür programlardan faydalanması gerektiğini belirtti.

İslami bir şuura sahip gençliğin oluşabilmesi için bilinçli ve işin farkında olan geçlerin sorumluluk alması gerektiğini ifade den Iraklı âlim Ebu Ömer, “Hz İbrahim öyle bir gençti ki bütün putları eline aldığı baltayla yıkı verdi. Allah’ın davasını sırtlamış ve kararlılıkla bu davayı sürdürdü.  Günümüzün gençleri de aynı şekilde olmalıdır” dedi.

İslam’ın iyi anlaşılması gerektiğini dile getiren Ebu Ömer,  “Özellikle gençlerin okuyup anlaması lazım. Araştırıp öyle kabul etmesi lazımdır. Geçmiş tarihte bunun acısını çok çektik. İslam düşmanları aramıza girip birkaç ayet ezberleyip nifak tohumları ekti. Âlimler bu tehlikeye karşı uyardılarsa da hiç kimse aldırış etmedi. ‘Nasıl olur, bunlar ayetlerle konuşuyor.  Bunların bizleri aldatması mümkün değil.’ Bu şekilde bizleri istedikleri gibi yönettiler. Bizleri bir birimize düşürüp parçalanmamıza neden oldular.  İşte bu nedenle bilinçli bir şekilde hareket etmemiz gerekmektedir” şeklinde konuştu.

‘Gençlerin İslam bayrağını omuzlaması gerek’

Ümmetin perişan halinin gözler önünde olduğu bu nedenle bir an önce gençlerin İslam bayrağını omuzlaması gerektiğini ifade eden Mısırlı âlim Ebu Usame’de,  İslam ümmetinin içerisine nifak tohumlarını ekildiğini her birini bir yerde olduğunu belirterek tek çözümün ilim bayrağı altında toplanılması gerektiğini söyledi.

İslam ümmetinin içine düştüğü parçalanmışlık ve dağınıklığın nedenlerinden birinin cahillik olduğunu belirten Ebu Usame, “Bu parçalanmışlık ve dağınıklıktan kurtulmak ancak bilinçli ve şuurlu bir gençliğin oluşması ile mümkün olacaktır.  Günümüzdeki cahillikle İslamiyet’ten öncesi cahillik arasında epey fark var.  O zamanki cahiliye ahlakıydı ama bugünkü ise isim bulmakta dahi zorlanıyoruz” diye konuştu.

Kapanışta İHH Ş.Urfa Temsilcisi Behçet Atila konuşmacılara ve katılımcı gençlere teşekkür edip, “Gençliğin İnşaası Seminerlerinin iki haftada bir cumartesi günü yapacaklarını, amaçlarının gençleri alimlerle buluşturarak ümmeti islamın ve gençlerin dertlerini konuşmak, gençlerin vazifelerini hatırlatmak, çareler aramak ve uyandırmak olduğunu söyledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.