banner2
Öne Çıkanlar Urfa Sanlıurfa Balıklıgöl Şanlıurfaspor Harran Üniversitesi

Hz. İsa'nın Kral Abgara Gönderdiği Mektup Bulundu‏

Hz. İsa'nın Şanlıurfa'nın o zamanki Kralı Abgara Gönderdiği Yunanca Mektubu Türkçeye Çevirdiğini söyleyen Şanlıurfa Profesyonel  Fotoğraf Sanatçıları Derneği başkanı Yasin Küçükkitabenin bulunarak geri getirilmesini istedi.

Eyyüp Güler Tarafından çevrilen kitabede şöyle yazılıyor: " Ne mutlu sana Abgar ve Edessa adındaki kentine, Ne mutlu beni görmeden bana inanmış olan sana. Çünkü sana devamlı sağlık bahşedilecektir. Senin yanına gelmem hususunda bana yazdıklarına gelince; bilesin ki görevlendirilmiş olduğu herşeyi burada tamamlamak ve bu işi bitirdikten sonra beni göndermiş olana, dönmem gerekir. Sana ızdıraplarını iyileştirmek sana ve seninle beraber olanlara ebedi yaşam ve barış bahşetmek ayrıca senin kentine dünyanın sonuna kadar düşmanlar tarafından boyun eğdirilmemeyi sağlamak üzere havarilerimden birisini göndereceğim."

Yıllar önce Şanlıurfa kalesinden sökülerek yurtdışına kaçırılan kitabenin bugün Urfa City AVM'de sergilenecek. Öğleden sonra açılacak sergi 9 gün açık kalacak.

İşte o mektup:

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.