banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Pirhalil Sanlıurfa Rogers Kassım Mato

HRÜ Konservatuvarında “Âşıklık Geleneği” Ele Alındı

Müzik adına yerel, yöresel ve gelenekseli koruma ve yaşatma sorumluluğu olan Harran Devlet Konservatuvarı, Mehmet Acet’i (Âşık Sefaî) Eğitim Fakültesi Müzik Öğretmenliği Bölümü, Konservatuvar ve İlahiyat öğrencileri ile buluşturdu.

Konservatuvar müdürü Doç. Dr. Hüseyin Akpınar ile söyleşi tarzında gerçekleştirilen programda âşıklık geleneği hakkında bilgi veren Mehmet Acet, Türk Halk Müziği ve Tekke mûsikîsi formlarından Deyiş, Nefes, Düvâzdeh, Semah, Türkmenî ve Hoyrat örnekleri sundu. Fen-Edebiyat Fakültesi küçük amfide gerçekleştirilen programa öğretim üyeleri ve öğrenciler yoğun ilgi gösterdiler.

UNESCO tarafından 2016 yılında âşıklık ve zâkirlik alanında “Yaşayan İnsan Hazineleri” ödülü alan “Âşık Sefaî” mahlaslı Mehmet Acet, Şanlıurfa’nın Kısas köyünde 1954 yılında dünyaya gelmiştir. Şâir, bestekâr, ses ve saz sanatçısı olan ve 2000-2019 yılları arasında Kültür Bakanlığı Şanlıurfa Devlet Türk Halk Müziği Korosu’nda ses sanatçısı olarak görev yapan Mehmet Acet, Âşıklık geleneğini yaşatmaya devam etmektedir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.