banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Ekonomi Başkanı Hıdır Toprak

Her Yerde Sanat Renklensin İktisat Proje Tanıtım Toplantısı Yapıldı


Açılış kokteyli ve müzik dinletisiyle başlayan proje tanıtım toplantısında söz alan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Esra Siverekli, Projede katkı sunan herkese teşekkür ederek başladığı konuşmasında; “Projemiz hem akademik yönü hem de toplumsal-sosyal yönü olan çok yönlü bakış açısıyla hazırlanmış entegre bir proje oldu. Yaşantımızın her aşamasında projelerin etkisini görüyoruz. Gerek özel sektör, gerekse kamu kurumlarında bu anlayışla projelendirme yapılıyor. Her yaptığımız çalışmayı projelendirerek daha güzel ve daha dengeli bir sonuca varıyoruz. Çoklu bakış açısıyla yapılan bu çalışmalar, toplumsal faydası yüksek olan iş ve işlemler oluyor. Bu proje bunun somut çıktılarından bir tanesidir” dedi.
Daha sonra söz alan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Bürhan Akpunar, Avrupa’daki ülkelerde lise öğretimlerinde her kişinin asgari iki branşı olduğuna dikkat çekti. Sadece bir branşta yetişmiş eleman olarak kalınmaması gerektiğini söyleyen Prof. Dr. Akpunar, “Sanat ve iktisat dengeleyici bir bütün olmuş. Bütünleyici olan plan ve projelere her zaman destek vermeye hazırız. İktisat zihinsel ağırlıklı, resim ise sanatsal ağırlıklıdır. Birçok disiplinin bir araya geldiği böyle bütünleyici bir çalışmaya katkısı olan hocalarımızı ve birimlerimizi tebrik ediyorum” diye konuştu

Açış konuşmalarının ardından proje yürütücüsü Dr. Öğretim Üyesi Emine Teker proje sunumunu gerçekleştirdi. 
Dr. Öğretim Üyesi Emine Teker konuşmasında “Herkes için her yerde sanat” düşüncesinden hareketle yola çıktığımız ve daha nitelikli sanat eğitimcileri yetiştirmek için gerçekleştirmeye çalıştığımız “her yerde sanat renklensin iktisat” projesinde hedefimiz; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesini eğitici ve öğretici görsellerle renklendirmek, fakültenin farkındalık yaratıcı ve verimli bir öğrenme ortamı olmasına katkı sağlamak ve aynı zamanda çalışma grubunda yer alan Resim-İş öğretmenliği adaylarının yaparak-yaşayarak öğrenme ile niteliklerini ve tecrübelerini arttırarak daha donanımlı sanat eğitimcileri olmalarına katkı sağlamaktı. Bu kapsamda bugün sonuçlandırdığımız projeye katkı sunan başta, Harran Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanlığına, projeye ev sahipliği rolü üstlenen İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin tüm akademik ve idari personeline, projeye destek veren Harran Üniversitesi Bilimsel Araştırma Kurulu HÜBAK’a, değerli katkılarıyla projeye yön veren Prof. Dr. Esra Siverekli’ ile Dr. Öğr. Üyesi Sedat Şen’e ve projenin çalışma grubunda yer alan öğrettiklerimden çok öğrendiğim öğrencilerime teşekkürü bir borç bilirim” diyerek başladığı konuşmasında, projede elde edilen bulguları bilimsel verilerle açıkladı. 
Sunumun ardından, projede görev alan akademisyen ve öğrencilere plaket ve katılım belgeleri takdim edilerek program sona erdi.


 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.