banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Hem ortaokul hem de hafızlık eğitimi aynı anda başlıyor

Hem hafızlık hem de ortaokulu birlikte okumak isteyenler için büyük bir fırsat var. Bu fırsattan istifade etmek için son bir hafta. Şanlıurfa’nın en güzel ve en merkezi yerlerinden olan Abide Kavşağı bölgesinde başarıları ve eğitim faaliyetleri ile önde gözüken eğitim kurumlarından biri olan Prof.Dr.Necmettin ERBAKAN İmam Hatip Ortaokulunda bu şekilde bir eğitim yapılıyor. Uygulanan eğitim “Örgün Eğitim ile Beraber Hafızlık Projesi” adı altında yapılıyor.

Bu imkana ulaşmak için 18 Haziran’a kadar ön kayıt yapmak gerekiyor. Ön kayıttan sonra 20 Haziran 2021 tarihinde saat 10:00’da müracaat edenleri,  90 kişi olarak belirlenen kontenjan kadar öğrenci seçmek için ilkokul 4.sınıfın konularından Türkçe 15, Matematik 15, Fen Bilimleri 15, Din kültürü ve Ahlak Bilgisinden 5, Sosyal Bilgiler 5  ve İngilizceden 5 olacak şekilde toplan 65 soru ile sınav yapılacaktır. Sınavda başarılı olan 180 öğrenci yaz okulu olarak 2 aylık bir eğitime tabi tutulacaktır. Bu eğitimlerden sonra mülakat yapılacaktır. Kur’an-ı Kerim’i ezberleme yeteneği olan 90 öğrenci belirledikten sonra asli kayıt hakkı kazanacaklardır.

Prof.Dr.Necmettin ERBAKAN İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Said PAYAN, ilçelerden ve köylerden gelen 5.sınıf öğrenciler için Haliliye İlçe müftülüğüne bağlı Yatılı Kur’an Kurslarında, 6.sınıfta ise hem Haliliye hem de Karaköprü İlçe Müftülüğüne bağlı hafızlık merkezlerinde kapasite kadar öğrencilerin kalma imkanlarını sağlamak için protokol yaptıklarını söyledi.  Bu projede hedefimiz 4 yıl içinde öğrencilerimizi hem hafız yapmak, hem ortaokulu bitirmelerini sağlamak hem de liselere girişte başarılı ve yüksek puan alacak bir konuma getirmektir inşallah. Dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.