banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Yayladağıspor Rasmus Hoejlund Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

Harran’da İdaresine Sahip Çıkan Halk Nöbetlerini Sürdürdü

 

Milli İrade ve Demokrasi Nöbeti 25'inci gününde Harran'da yoğun bir katılımla devam etti. İlçenin Şehit İbrahim Taş Parkında düzenlenen buluşmaya Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'nin yanı sıra Harran Kaymakamı Temel Ayca, Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, AK Parti İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz ve çok sayıda Harranlı katıldı.
15 Temmuz Darbe Girişiminde canını siper eden şehitlere okunan dualarla başlayan programda bir konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralı gazilere ise acil şifalar dileğinde bulundu.

BAŞKAN ÇİFTÇİ, "HARRAN İRADESİNE SAHİP ÇIKIYOR"
Halkı selamlayarak konuşmasını sürdüren Başkan Nihat Çiftçi, Harranlı vatandaşların da ilk anlardan itibaren meydanlara gelerek milli iradelerine sahip çıktığını söyledi. 15 Temmuz tarihinden alınacak birçok ders olduğunu da sözlerine ekleyen Başkan Çiftçi, "Allah hepinizden razı olsun. Bu darbe girişimini halkımız önlemiştir. Yine darbe girişimine karşı sağcısı, solcusu ve milliyetçisi ile tüm Türkiye vatanının bayrağının yanında durmuştur. Yine polisimiz, ordumuzun içindeki vatansever askeri ile 15 Temmuzda geleceğine sahip çıkmıştır. Bu direnişte herkesin payı var, herkes elinden geleni yaptı" dedi.
Hiçbir darbe girişiminin böylesine kanlı bir ortama sahne olmadığını sözlerine ekleyen Başkanı Çiftçi, "Türkiye birçok aşamadan geçti. Bu darbe girişimi diğer darbeler gibi ülkenin içinde bulunduğu koşullardan dolayı veya bir yönetim değişikliği şeklinde değildi. Bu darbe girişimi kendini geliştiren bir devleti işgal etmeye yönelik hareketti. Emniyet Genel Müdürlüğü, TBMM, Özel Harekat bombalandı. Bu esinlikle kabul edilemez. Darbelerin hiç birinde bu kadar acımasızca bir terör örgütü ile karşı karşıya kalınmamıştır" diye konuştu.
Buluşmaya katılan Harran Kaymakamı Temel Ayca da yaptığı konuşmasında, "Ülkemiz nice zaferlere imza atarak mücadele etmiştir. 15 Temmuz gecesinde de ülkemizin huzurunu bozmak isteyenlerin bir girişimidir. Çok şükür ki milletimiz diğer zaferlerde olduğu gibi bu gecede de zaferle ayrılmıştır" şeklinde konuştu.

BAŞKAN ÖZYAVUZ, "HARRANLILAR HER ZAMAN DEVLETİNİN YANINDA"

Harranlıların her zaman devletinin yanında olduğunu belirten Harran Belediye Başkanı Mehmet Özyavuz ise, "Türkiye son yıllarda gerek ekonomi alanında gerekse sosyal alanda birçok dev yatırımlar gerçekleştirdi ve her geçen gün büyüyerek yoluna devam etti. İşte bu büyümeden rahatsız olanlar vardı ve harekete geçti. Hedef 2023 diyoruz ve bu hedef birçok kesimi korkutmaya başladı. 2023 yılında artık dünyaya kafa tutacak bir duruma geleceğiz" dedi.
Buluşmaya katılarak Harran halkının yanında olan Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık da Şanlıurfa'nın tüm ilçeleri ile birlik içerisinde hareket ettiğini söyledi. Başkan Bayık, "Milli İrade ve Demokrasi nöbetinde bugün 25'inci günümüz. Pazar günü 81 vilayette olduğu gibi İstanbul'da da büyük bir miting oldu. Türkiye düşmanı ülkeler bu mitinglerden büyük korkuya kapıldılar" sözlerini kullandı.
AK Parti Harran Teşkilatı olarak Haranlı hemşerileri ile büyük gurur duyduklarını dile getiren AK Parti Harran İlçe Başkanı Mahmut Özyavuz da burada yaptığı konuşmasında, "Biz ordumuza her zaman saygılıyız. Ordumuzun içindeki küçük bir cuntacı gurup hiç birimizi hesaba almadı. Uçakla, tanka, mermiyle füze ile bizi korkutacaklarını zannettiler. Ama bizim Çanakkale'de, Kurtuluş Savaşı'nda atalarımızın nasıl mücadele ettiklerini hesaplayamadılar. Biz bu kahramanların torunlarıyız" diye konuştu.
Harran'daki buluşma daha sonra Grup Şems'in ilahi dinletileri ile devam ederken, buluşmaya katılanlara çeşitli ikramlar yapıldı.

RABİA MEYDANI'NDAKİ NÖBETİ SÜRDÜ
Bu arada Şanlıurfa kent merkezindeki buluşma yine Rabia Meydanı'nda Eyyübiye Belediyesi'nin organizasyonunda binlerce vatandaşın katılım ile devam etti. Ellerinde bayrakları ile alanı dolduran vatandaşlar, Grup Geylani'nin ilahi dinletilerine hep birlikte eşlik etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.