banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR Ev alımında kapora dolandırıcılarına paranızı kaptırmayın URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi

Harran’a turist akını VİDEO

Özelikle Göbeklitepe, Balıklıgöl, Eyyüp Nebi, Halfeti Harran gibi tarihi ve turistik yerlerin ziyaretçi akına uğradığını belirten Şanlıurfa Profesyonel Turist Rehberleri Derneği (ŞURED) Başkanı Kamil Türkmen; “Şanlıurfa çözüm süreci ile birlikte adeta yeniden keşfedilmeye başlandı” dedi.

 

İzmir ve Manisa’dan gelen turist kafilesini Harran’da gezdiren Başkan Türkmen; “Turizm mevsimin zirvesi sayılan Mayıs ayındayız. Hem Türkiye içinden hemde dünyanın dört bir tarafından gelen gruplar var. Bir şeyi vurgulamak istiyorum. Tarihi ve manevi zenginliklerimizi ve değerlerimizi dışarıdan gelen misafirlerimize iyi anlatmalı ve tanıtmalıyız. Biz dışarıdan gelen misafirlerimizi hem gezdirirken hemde yerli halkla bütünleşmeleri için gayret gösteriyoruz. Son dönemdeki çözüm süreci ile beraber insanlar daha rahat ve güvenli bir ortam hissediyorlar. Tabi bu değerlerin kıymetini bilmeliyiz. Buraya gelen ziyaretçiler de böyle söylüyorlar. Böylesine tarih kokan bir şehrimiz var. Bu tarihi eserlerden biri başka ülkede olsa o ülkenin gelir kaynağı olur”  dedi.

İzmir ve Manisa turist kafilesi ise Harran’a ve Şanlıurfa’ya hayran kaldıklarını ifade ettiler.

 

Haber; Ömer ASLAN / www.balikligol.com

VİDEO


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.