banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa Nicolò Zaniolo Urfa İsot Çömleği Beştepe Millet Camii

Harran Üniversitesine Sosyoloji bölümü açılsın
Konuyla ilgili yaptığı çalışmaları anlatan Şanlıurfa Sembol Gazetesi Köşe Yazarı Mehmet Emin Kızılelma; “Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Dilsiz ve Sosyolog Yard. Doç. Şevket Ökten ile görüştüm. Şanlıurfa’da Sosyoloji bölümü açık ama işlevsiz. Şanlıurfa STK’ları bu bölümün tam olarak faaliyete geçmesi için talepte bulunmalılar. Çünkü Şanlıurfa’daki töre cinayetleri ve kadına yönelik şiddet olmak üzere bir çok problemi sosyologlar çözümüne büyük katkıları olur” dedi.



Harran Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nihat Dilsiz; “Bölümümüz zaten açık. Bölümün öğrenci alabilmesi için sosyolojide doçentlik ya da yardımcı doçentlik yapmış birinin gelip bölümü açması lazım ve en az iki tane öğretim görevlisinin olması lazım” diyerek öğretim üyelerin eksikliğinden dolayı faaliyete geçiremediklerini belirtti.



Harran Üniversitesi Öğretim Üyesi/ Sosyolog Yard. Doç. Şevket Ökten: “Biz de bölümün açılması için gayret ediyoruz. İnşallah yakın bir zaman içinde bölüm açılacaktır” dedi.





Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.