banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Pirhalil Gaziantep Martin Vitik

Harran Üniversitesinden bilim dışı uygulama VİDEO

Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim üyeleri televizyon programlarına konuk olarak çiftçileri anızları yakmamaları konusunda sürekli olarak uyarırken üniversite kendi kampüslerinde aksine uygulamalara imza atıyor.

Şanlıurfa’da “anız yakma” tarım sektöründeki önemli sorunlardan biri. Çünkü bu uygulama toprakta yaşayan çok sayıda canlıyı yok etmekle kalmayıp, toprağın veriminin azalmasına ve sera gazı yoluyla küresel ısınmanın artmasına yol açıyor. Bu durumun önüne geçmek için konunun uzmanı öğretim üyeleri çeşitli medya organları aracılığıyla sürekli olarak çiftçileri uyarmalarına rağmen Harran Üniversitesi Eyyübiye Yerleşkesi’nde gerek tarım uygulama alanlarındaki anızlar, gerekse diğer atıklar yakılarak yok ediliyor. Bir üniversite kampüsünde bu uygulama tam bir skandal niteliğinde.

İşte Harran Üniversitesi Eyyubiye Kampüsünde yakılan anızların amatör kamera tarafından tesbit edilen görüntüleri:

Haber;  Edessa TV

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.