banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Sanlıurfa Sanlıurfa Haberleri Gaziantep

Harran Üniversitesinde öğrenciler yararına kermes

Bir süre önce kuruluş çalışmaları tamamlanan kulüp üyeleri, Şanlıurfa’daki ihtiyaç sahibi öğrenciler yararına kermes düzenledi. Kulüp Başkanı Bedirhan Demirci, amaçlarının ihtiyaç sahibi öğrencilere yardımda bulunmak olduğunu söyledi.

Demirci, “Geçmişten günümüze bizlere bırakılan medeniyet mirasımızın tanıtımını; milli, manevi, kültürel, tarihsel, sanatsal, ekonomik ve bölgesel açıdan toplumsal ahlak bütünlüğü içinde dünyadaki medeniyetleri araştırmak ve medeniyetlerde iz bırakmış kişileri, kişilerin yaşadığı dönemleri ayrıca medeniyetlerde önemli yer tutan fetih ve zaferleri anarak, hitap edilen kitlelerin geçmişiyle bağ kurmasına katkıda bulunarak günümüzde oluşan problemlere bu çerçevede çözüm yolları geliştirmek. Buna bağlı olarak; başta Türkçe, Arapça, Kürtçe ve İngilizce dillerinde olmak üzere ülkemizdeki ve bölgemizdeki en yaygın olan dillerde dersler, seminerler, kültürel müsabakalar, konferanslar, tiyatrolar, sempozyumlar, organizasyonlar ve sosyal faaliyetler düzenlemektir. Kermes kulübümüzün ilk faaliyeti. Kermes sırasında 100’e yakın öğrenci kulübümüze kayıt yaptırdı. Daha güzel günler için hep beraber çalışacağız inşallah. Ayrıca kermesimize katılarak bizleri yalnız bırakmayan ve desteklerini esirgemeyen hocalarımıza, öğrenci arkadaşlarımıza ve yönetim kurulu ile genel kurul üyelerimize teşekkür ederiz” dedi.

Ayrıca kendi evlerinde yaptığı çeşitli yiyecekleri satışa sunan öğrencilerden Harran Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğrencisi Selahattin Sonbayram kermes ile ilgili yaptığı açıklama da şu ifadeleri kullandı: “Bir kısım öğrenciler zor şartlarda ve maddi imkansızlıklar içinde eğitimlerini sürdürmek zorunda kalıyor. Bizler de bu arkadaşlarımızla birlikte Harran Üniversitesi Dil ve Medeniyet Kulübü’nün öncülüğünde bir nebze de olsa elimizden geldiğince destek olmak için bu etkinliğe katıldık. Dil ve Medeniyet Kulübü’ne bu anlamlı çalışmasından dolayı teşekkür ederiz” dedi. (Haber: Yusuf Eyyüp Sarı)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.