banner2
Öne Çıkanlar URFASPOR URFADA TRAFİK KAZALARI Aslanbaba mevkisi Şırnak Mahallesi Enver Aksak

28 Şubatta bu ülkenin geleceğine zarar verdiler

 

Harran Üniversitesi Osmanbey kampüsü Ziraat Fakültesi büyük anfi ’de gerçekleştirilen konferansta 28 Şubat darbesi ve o dönemde yaşananlar ele alındı.
Konuşmacı olarak Prof. Dr. Abdullah Çelik, Öğretim Görevlisi Mustafa Sami Çetin katıldığı konferansa çok sayıda öğretim üyesi ve öğrenci katıldı.
Konferansta konuşan İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Abdullah Çelik, 28 Şubat döneminde doktora öğrencisi olduğunu anımsatarak, 28 Şubat darbesinin başta İslami kesimi olmak üzere tüm ülkeyi çok kötü etkilediğini söyledi.
HİÇ KİMSE MÜSLÜMAN’I MAĞDUR EDEMEZ
28 Şubat’ta Müslümanların çok kötü etkilendiği söylemlerine karşılık Öğretim Görevlisi Mustafa Sami Çetin; “ 28 Şubat üzerinden 18 yıl geçti, bunun yanında benim üniversiteden kovulmamın üzerinden 17 yıl geçti, fakat bunlara rağmen mağdur ifadesini kabul etmiyorum hiç kimse Müslümanları mağdur edemez” dedi.
28 Şubat döneminde başörtülü kızlarımızın soruşturmalarında ceza vermediği için kendisine verilen kınama cezalarının sayısını dahi hatırlamadığını söyleyen Mustafa Sami Çetin; “ Şu an sadece dört tanesini bulabildim. Ben o zaman öğrencilerime ceza verilmesi önerisinde bulunmadım, bugün de olsa yine aynı tutumu sergilerim, burada bir şeyin altını çizmek istiyorum, üniversiteye gelen bir genç kızın başı kapalı veya açık olmasını sorgulayacak durumda değiliz. Bizim görevimiz burada bir şeyleri paylaşabilmek, bilgi verebilmek, maalesef o süreçte tersi yapıldı. O dönemde olan olaylarda sadece biz kaybettik, bu ihtilali yapanlar, darbeyi yapanlar bize de zarar verdiler. Bu konuda mağduriyetler var ama aslında bu ülkenin geleceğine zarar verdiler” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.