banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Harran Üniversitesi’nde, Kodlama, Yazılım ve Mentörlük Eğitimlerinin İlk Aşaması Başarıyla Tamamlandı

Proje kapsamında Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (HARÜSEM) öncülüğünde eğitimini başarıyla tamamlayan kursiyerlere tablet ve eğitim çantası hediye edildi.
Harran Üniversitesi, bölgede güçlü yazılımcı ve iş kurucuların çıkması adına Şanlıurfa ve bölge okullarında duyurular yapmış, ardından kurslara Türk ve göçmen çocuklar arasından yazılım, sosyal uyum ve iş geliştirme konularında çalışma yapmaya ilgili olanlar seçilmişti. Bu kapsamda 6-25 yaşları arasında okullardan ve üniversiteden başvuran öğrencilerin ön bilgileri test edilmişti. 
HARÜSEM tarafından Türkçe Dil, Müzik, Bilgisayar, Danışmanlık ve Yönlendirme, Robotik Kodlama ile Mentörlük kurslarında eğitimler verildi
Yaklaşık 4 ay süren eğitimler sonucunda tüm kursiyerlerin kurs alanlarına göre kazanımları komisyonlarca değerlendirildi. Harran Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (HARÜSEM) tarafından yürütülen eğitim programlarını başarıyla tamamlayan kursiyerlere, yazılım, sosyal uyum ve iş geliştirme becerileri kazandırıldı. 
Yenice Toplum Merkezinin açılışından sonra “Yenilikçi Faaliyetlerin Şanlıurfa Göçmen Danışma ve Koordinasyon Merkezinde Yaygınlaştırılması” projesi kapsamında kurslarda yüksek performans göstererek eğitimlerini tamamlayan 110 öğrenciye Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ve Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik tarafından tablet, çanta, tişört gibi çeşitli hediyelerin dağıtımı yapıldı. 
Programa, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Vali Yardımcısı Yasin Akgül, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Rektör Mehmet Sabri Çelik, AK Parti Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, İl Göç İdaresi Müdürü Fatih Işık, Concern Worldwide Ülke Direktörü Faryal Minhas, UNHCR Bölge Müdürü Andjelka Rudic, IOM Temsilcisi Fatoş Cengiz, Halid Almalati, Unfpa, Msyd-Asra, Goal, Maya Vakfı, Chance to Change temsilcileri, Mahalle muhtarları, STK Temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.