banner2
Öne Çıkanlar Urfa Şanlıurfa Balıklıgöl Urfa Haberleri Yetim Der Onur Bilgen

Harran Üniversitesinde Çanakkale Zaferinin 104. Yılı Kutlandı


Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi konferans salonunda düzenlenen etkinlik, şehitler için saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı.
Programın açılışında konuşan Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ekrem Bektaş, “Çanakkale Zaferi, madde ile mananın, küfür ile imanın, başka bir yönüyle doğu ile batı mücadelesinde, doğunun zaferidir.  Çanakkale'de ve diğer gazvelerde şehit düşen vatan evlatlarına bu vesileyle Allah'tan rahmet diliyorum. Çanakkale Zaferini biz edebiyatçılar Mehmet Akif'in Çanakkale Şiiri adlı eseri üzerinden öğrencilerimize anlatıyoruz” diyerek Mehmet Akif Ersoy’un Çanakkale Şiirinden bazı mısralar okudu.

Programda daha sonra söz alan Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Esra Siverekli, Türk savaş tarihine adını altın harflerle yazdıran Çanakkale Muharebesi'nin 104. yıl dönümünü ülke olarak hep birlikte kutlamanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek; “Türk milletinin elde ettiği bu zafer, sadece kazanılmış bir savaş olarak görülmemeli, etkileri, sonuçları ile birlikte değerlendirmelidir. Zaferin manasına ve derinliğine bakılmalıdır. Neler getirip neler götürdüğüne bakılmalı. Tarihimizdeki bu önemli muharebenin bizler için ayrı bir önemi ve manevi bir değeri vardır. Hepimiz tarafından çok net bir şekilde Akif'in mısralarında da görebileceğimiz gibi, Çanakkale Savaşları, başlangıcı, gelişimi ve sonuçları ile sadece kendi ülkemizin, milletimizin değil, tüm dünyanın zihnine mıh gibi çakılı kalmış bir savaştır” dedi.

Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gülşah Eser tarafından sunulan  “İtilaf Devletleri Penceresinden Çanakkale Muharebeleri” başlıklı konferansla devam eden programda, öğrenciler tarafından “Çanakkale Şehitlerine” şiiri okundu.
Programın devamında, Genç Kadem Kulübü Danışmanı Öğr. Gör. Elvan Gökçen ve Tiyatro Kulübü Danışmanı Dr. Öğr. Üyesi Emine Teker işbirliğinde hazırlanan “Çanakkale’den 15 Temmuz’a” adlı tiyatro gösterimi yapıldı.
Yaklaşık iki saat süren programın sonunda katılımcılara çorba ikramında bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.