banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP ak parti

Sevda Türküsev, Gençlere medyanın zararlarını anlattı



SOSYAL MEDYA İLE TOPLUMU YIPRATIYORLAR
Sosyal medyanın zararları ve insan hayatına etkilerini anlatan İletişim Uzmanı-Yazar Sevda Türküsev şöyle konuştu; “Televizyonda diziler aracılığıyla ve ya reklamlar üzerinden kötü olan şeyleri iyiymiş gibi gösteriyorlar. Aile yapısını bozmak için algı operasyonu yapılıyor. Bunu da en çok kadınlar ve çocukları kullanarak yapıyorlar. Aile yapımızı sağlamlaştırmadan yeni nesilden bir şey bekleyemeyiz. Diziler ve sosyal medyanın yönlendirmeleri ile çocuklar ailelerini yönetmeye başladı” dedi.

MEDYA YOZLAŞTIRIYOR
Genç kızlara da tavsiyelerde bulunan Sevda Türküsev; “Genç kızlarımız okuyup, öğrenmediği için dizilere özenerek, zengin çocukları fakir kızlar için bayılıyor zannediyor. Hayat, haddini bilmek ve bedel ödemekten ibarettir. Algı operasyonu dediğimiz şey çikolata reklamında bile var. Sosyal medya ile toplumu yıpratıyorlar, toplumun zihnini bulandırıyorlar. Görsel medya ile zihnimizi esir alıyorlar. Dünyanın birçok ülkesinde televizyon, iletişim aracı olarak anlatılır, bizde ise eğlence aracı olarak görülüyor. Beynimizi sosyal medyada televizyon karşısında yıpratıyoruz, oysaki beynimizi beslemezsek sadece kitap okuyup diploma almakla olmuyor, kendimizi sosyal medyanın tehlikelerinden korumamız gerekiyor” dedi.
Konferans İletişim Uzmanı-Yazar Sevda Türküsev’in davetli ve öğrencilere kitaplarını imzalamasıyla sona erdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.