banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Harran Üniversitesi Öncülüğünde Geniş Kapsamlı Kadın Çalıştayı Yapıldı

Harran Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi HARÜKAM tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında; Şanlıurfa özelinde; kadının toplumdaki ve ailedeki yeri ve öneminin, eğitiminin, sağlığının, karar alma mekanizmalarında yerinin, tarımdaki emeğinin ve istihdamının altı ayrı masada tartışıldığı ‘1.Güçlü Kadınlar, Mutlu Yarınlar Aile ve Kadın Çalıştayı’ gerçekleştirildi. 
Uzmanlık alanlarına özgü konularda akademisyenler, Şanlıurfa ilindeki kurumların ve sivil toplum kuruluşları temsilcilerinin yer aldığı çalıştay doğrultusunda yazılan raporun, Şanlıurfa ve kadınlar için düzenlenecek faaliyetlere, alınacak kararlara yol haritası olması amaçlandı. 
Harran Üniversitesi Osmanbey Yerleşkesi Fen-Edebiyat Fakültesi Konferans salonunda gerçekleşen açılış programına, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Tahir Güllüoğlu, Fakülte Dekanları, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Daire Başkanları, sivil toplum kuruluşları, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Açış konuşmalarıyla başlayan programda, bir konuşma gerçekleştiren Şanlıurfa Vali Yardımcısı Yeliz Yıldızhan; “8 Mart Kadınlar Günü, insan hakları temelinde kadınların ekonomik, siyasi ve sosyal bilincinin artırılması yönünde farkındalık oluşturulmak üzere tüm dünyada kutlanan bir gündür. Bu kapsamda tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de yasal dönüşümler gerçekleştirildi ve gerçekleştirilmeye devam ediliyor. 

Yasal taban ile beraber sosyal bariyerlerin olduğunu görüyoruz. Gerçekten kadının olması gerektiği noktada yeterli bir düzeyde desteklenmediği veya yeterli alan açılmadığı gerçeği ile karşılaşıyoruz. Bazen yasal düzenlemeler ile bunların giderilmesine çalışılıyor. Bu tür çalıştayların bunlara güzel zemin hazırlayacağının farkındayız.  Bu çalıştayın hayırlara vesile olmasını diliyorum” dedi.
Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. M. Tahir Güllüoğlu ise yaptığı konuşmada; “Güçlü kadınlar güçlü aileleri, güçlü ailelerde güçlü toplumları oluşturur. Kadın istihdamının arttırılması ve kadınlar için fırsat eşitliği her alanda sağlanmalıdır. Kadınlarımız toplumun her kademesinde görev almalıdır. Bu düzenlediğimiz çalıştayla her zaman her yerde kendi başarısını yazan kadınlarımızın sesini duyurmak için buradayız. HARÜKAM Merkezimizin bu güzel organizasyonunda Türkiye’nin ve Şanlıurfa’nın kadın sorunlarını hep beraber ele alıp bu sorunların üstesinden birlikte gelmeyi başarmak dileğiyle hepinize teşriflerinizden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu. 
Kadınların toplumun her alanında kilit noktada bulunduğunu belirten HARÜKAM Müdürü: Doç. Dr. Dursun Çadırcı;     “Bir kadının eğitimi, bir kadının sağlığı, hayata bakış açısı, toplum içindeki değeri, sadece kendisi için değildir. Kendisiyle birlikte etrafını da şekillendiren, eğiten, yönetendir kadın. Çünkü kadın, bir anne, bir eş, bir kardeş, bir arkadaş kısacası kadın bir ailedir. Nitelikli eğitim sahibi olan, sağlıklı, ailede toplumda değer gören, güç sahibi kadınlar, toplumun gelişmesi ve kalkınması için olmazsa olmazdır. Düzenlediğimiz bu çalıştayın ilimiz ve kadınlarımız için güzel sonuçlar vereceğini, emeklerimizin verimli şekilde filizleneceğini düşünüyorum.
Emeği geçen hocalarıma, kurumların ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerine, katılım sağlayan sizlere ve işbirlikleri için Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi ve Harran Üniversitemize teşekkürlerimi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
Açılış konuşmalarından sonra ‘Şanlıurfa’da Kadının Toplumsal Konumu’ açılış konferansı ile Prof. Dr. Şevket Ökten bir sunum gerçekleştirdi.
Açılış konuşmaları ve konferans sunumlarının ardından öğlen arasına geçildi. Öğren arasından sonra Merkezi Yemekhane Turkuaz Salonunda iki oturumdan oluşan çalıştay gerçekleştirildi.
‘Aile ve Kadın Çalıştayı’ oturumlarının ardından program, çalıştay raporunun açıklanmasıyla sona erdi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.