banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl haber Sanlıurfa Nicolò Zaniolo

Harran Üniversitesi, Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarında Stand Açtı


Harran Üniversitesi Şanlıurfa’da start alan ‘Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı’na katılarak burada stand açtı.
Kültür ve Turizm Bakanlığınca desteklenen, Şanlıurfa Turizmi Geliştirme Derneği tarafından organize edilen ve Harran Üniversitesi’nin katkılarıyla gerçekleştirilen ‘Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı’ start aldı. Şanlıurfa'da fuar turizminin gelişmesi amacıyla düzenlenen, Türkiye'nin farklı illerinden 35 kurumun katılımıyla Şanlıurfa Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenen festivalin açılışı gerçekleştirildi. 
Fuarın açılışına Şanlıurfa Vali Vekili İsmail Çetinkaya, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Faruk Bayuk, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik, ilçe belediye başkanları, sivil toplum kuruluş temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katılım gösterdi. 
Açılışta bir konuşma gerçekleştiren Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Mehmet Sabri Çelik, fuarın Şanlıurfa'nın tanıtımına katkıda bulunacağını ifade ederek, etkinliğin düzenlenmesinde katkısı bulunan tüm kurumlara teşekkür etti. Rektör Çelik, dünyanın en eski yerleşim yeri olarak kabul edilen Göbeklitepe’nin yaşam ve tarihsel süreçlerinin araştırılması konularında Harran Üniversitesi’nce yapılacak olan çalışmaları içeren bir slayt sundu.
Harran Üniversitesi’ni temsilen Ziraat Fakültesi, Şanlıurfa Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu ve Şanlıurfa Teknokent tarafından stantların açıldığı fuar dört gün sürecek.
Türkiye’nin farklı illerinden 35 kurum tarafından açılan stantların bulunduğu festival kapsamında söyleşiler, sunumlar, yemek yarışmaları gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.
Tarih, kültür ve gastronomi turizminin tek çatı altında buluştuğu Göbeklitepe Kültürel Miras ve Turizm Fuarı, 10 Kasım Pazar gününe kadar kapılarını ziyaretçilere açık tutacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.