banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Haliliye Vakfı, Bir kişi okut toplumu değiştirsin projesini açtı VİDEO  ve FOTOĞRAFLI

SODES projesi desteği ile Kamberiye Mahallesi Sarayönü Karakolu arkasında bulunan bina Haliliye Vakfı tarafından “Bir kişi okut toplumu değiştirsin projesi” sayesinde 125 çocuğu eğitimle buluşturuyor.

 

Açılışına Vali Celalettin Güvenç, Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut kırıkçı, Vali Yardımcısı Ramazan Seçilmiş, Haliliye İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Aydın, Müftü İhsan Açık, İl Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu, Diş hastanesi Müdürü Sait Koyuncu, TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü yardımcısı Dr. Sadık Yetim, öğrenci ve velileri katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

 

Damat Süleyman Paşa Caminin izbe bir odasında vakfı kurduklarını belirten Haliliye İlim ve Kültür Vakfı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Abdülkadir Aydın; “1992 yılında Damat Süleyman Paşa Caminin izbe bir odasında değerli büyüğümüz Mustafa Kılıç hocamızın tensibi ile eğitim camiamıza hizmet amacıyla kurulan bir vakıf olarak kazandırıldı. Vakıf bünyemizde şimdilik 4 ayrı semtte SODES projeleri yürütülmektedir. Yeni açtığımız bu mekanla 5. Eğitim yuvamızı açtık. Bu mekanda 125 öğrencimiz kayıtlı bulunmaktadır. Vakıf olarak 3 düşmanla mücadele ediyoruz. Birincisi fakirlik, ikincisi bilgisizlik ve üçüncüsü ise ayrımcılıktır. Biz bu üç düşmana karşı bilgiyle ilimle beraberlik ve teknoloji ile savaş açarak yenmeye çalışıyoruz. Herkesi bu kudsi mücadelemize ortak etmek istiyoruz. Ehli hizmetin gayreti ile daha çok mekan açmak istiyoruz. Bizden maddi ve manevi dualarını esirgemeyen dostlarımıza teşekkür ederiz” dedi.

 

Çocukların arasına geçerek konuşmasını yapan Vali Celalettin Güvenç; “Çocukların mutluluğuna bakılırsa söylenecek fazla söz kalmıyor. Gençlerimiz eğitmek, Kadınlarımızı eğitmek, her mahallemizde bir ilim irfan yuvası ile kendisini yalnız hisseden vatandaşımızın başvuracağı, sığınacağı bir tanesi daha burada açıyoruz. Biz insanımızı seviyoruz. Bu anlamda büyüklerimize, hocalarımıza ve kardeşlerimize şükranlarımı sunuyorum” dedi.

 

Vali Güvenç ve beraberindekiler sınıfları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet etti. Daha sonra  Yönetim Kurulu Odasına geçerek çalışmalar hakkında bilgi aldı.

Haber; Ömer ASLAN

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.