banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD Şanlıurfa Balıklıgöl Balıklıgöl

Halfeti’nin biyoçeşitliliği araştırma konusu olacak!

Harran Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hasan Akan, doktora öğrencileriyle birlikte Halfeti Kaymakamı Selami Korkutata’yi ziyaret etti. Akan, Halfeti’nin etnobotanik ve tarımsal biyoçeşitliliğinin tez araştırma konusu olacağını belirtti.

Doktora öğrencileri Emine Atçı ve Cahit Çeçen ile birlikte Şanlıurfa hem turistik hem de doğasıyla gözde olan Halfeti ilçesini ziyaret eden Akan, sosyal medya hesabında yaptığı açıklamada, “Şanlıurfa'mızın şirin ilçesi Halfeti'nin Kaymakamı sayın Selami Korkutata'yı makamında ziyaret ederek, bölgede yapacağımız etnobotanik ve tarımsal biyoçeşitlilik tez araştırmaları hakkında bilgi verdik.

Bu vesileyle kendisine kaleme almış olduğumuz kitaplardan bazılarını da takdim ettik. Kendisini ilk kez bir bilim ekibinin bilimsel işbirliği için ziyaret ettiğini ifade ettiler. Sıcak misafirperverliği için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.


BÖLGEDEKİ ÇALIŞMA 3 YIL SÜRECEK!

Daha sonra saha çalışmalarına başladıklarına ilişkin bilgi de veren Akan, "Doktora öğrencim Emine Atçı'nın tez konusu olan Halfeti'deki bitkilerin geleneksel kullanımları ve ilçedeki ata tohumlarının tespiti ile alakalı çalışmalarımızı bismillah diyerek başladık..Anadolu bitki bilgeliğinin ortaya konulması, bu mirasın kayda alınması ve gelecek nesillere aktarılması kapsamında çalışmalarımız bölgede 3 yıl kadar devam edecek..Bize mihmandarlık eden Süleyman Yıldız
beye, arazi çalışmalarımıza eşlik eden doktora öğrencim Cahit Çeçen'e ve bilgilerini, ekmeklerini bizimle paylaşan misafirperver Halfeti halkına teşekkür ederiz" dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.