banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Halfeti’de kadın sağlığıyla ilgili seminer!

 

Halfeti Belediyesi Kadın Politikaları Müdürlüğü, ilçedeki kadınlara yönelik başlatmış olduğu sağlık seminerlerine devam ediyor. Bu kapsamda daha önce Aşağı Göklü (Gogana Jêrin), Sırataşlar (Vahna) ve Dergili (Derto) mahallelerinde verilen sağlık seminerlerin ardından bu kez de ilçe merkezindeki Karaotlak Mahallesi’nde kadınlara sağlıkla ilgili seminer verildi. Kadınları ilgilendiren birçok konuya dair sağlık eğitimlerinin verildiği seminerde; üreme sağlığı, üreme sağlığını koruyucu davranışlar, temizlik, beslenme, güvenli annelik, aile planlanması, obezite, stresi azaltma yöntemleri, menopoz, andropoz, osteoporoz (kemik erimesi), meme kanseri, rahim ağzı kanserleri, iletişim, madde bağımlılığı, otizm, diyabet, tansiyon, çevre sağlığı ve cinsellik gibi başlıklar ile alt başlıkları altında sağlık eğitimi verildi. 

‘Kadın sağlığı ihmal ediliyor’ 

Kadın Politikaları Müdürlüğü çalışanları mahallede yaptıkları seminer başlangıcında kadınların sağlıklarının yoğun ve yüklü yaşam koşulları içinde sürekli ihmal edildiğini belirterek, “Birçok defa da kadınlar toplumsal ve ekonomik gerekçelerin ağırlığından ötürü doktor ve hastaneye ulaşamıyor. Tam da bu noktada mahallelerde bizler kadınlara ulaşıyor ve kadın sağlığı konularında bilgilendirme seminerleri, zaman zaman da taramalar gerçekleştiriyoruz” açıklamasında bulundu. 

Seminer kapsamında yapılan bilgilendirmenin ardından Halfeti Toplum Sağlığı Merkezi iş birliği ile menopoz, osteoporoz ve andropoz konularında kadınlara sunum yapıldı. Sunum ardından seminer kadınlar arasında soru ve cevap şeklinde son buldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.