banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Hacılara pasaport şoku!

PASAPORTLARI ALINAN HACILARIN BAŞINA BAKIN NE GELDİ

 

www.sikayetvar.com internet sitesinde yer alan şikayetlere göre; hac ve umre organizasyonu yapan kimi firmalar hacıların pasaportlarını kullanarak yurt dışından telefon getiriyor ve bunları piyasaya sürüyor. Umre ibadetini yerine getirmek amacıyla kutsal topraklara giden Cafer K. umreye gittiği tur firmasının "Pasaportlarınızı bize verin Hac kuralarınızı kontrol edip size haber verelim." sözüne inanıp eşi ve kendinin pasaportlarını bu firmaya teslim ettiler. Aynı firma ile eşiyle birlikte Hacca da giden Cafer K.'nin yaşadığı mağduriyet ise bundan sonra başladı. Şikayetçi hacca gidecekleri uyararak yaşadıklarını şöyle aktardı:

 

"Konya'da hac ve umre organizasyonu yapan bir şirket ile anlaştık ve ilk olarak umre ziyaretine gittik. Umre'den geldikten sonra bize "Pasaportlarınızı bize verin Hac kuralarınızı kontrol edip size haber verelim. Tekrar bizimle gidersiniz" dediler. Eşim ile kendimin pasaportlarını teslim ettim. Daha sonra hacca yine aynı şirket ile gittik. Oradan bir cep telefonu getirdim. Cep telefonunu kayıt ettirmek için Maliye'ye gittiğimde "Pasaportunuza daha önce bir telefon kayıt ettirilmiş. 2 yıl geçmeden yeni bir telefon kayıt ettiremezsiniz" denilince şaşkına döndüm. Bu nedenle yurt dışından getirdiğim telefonu pasaportuma kayıt ettiremedim. Sonradan yaptığımız araştırmaya göre; bu şirket hac ve umreye götürdükleri kişilerin buradan pasaport sahiplerinin haberleri bile olmadan yurt dışından gelen telefonların kayıtlarını yaptırıyorlar."

EN ÇOK HAC VE UMREYE GİDENLERİN PASAPORTLARI KULLANILIYOR

 

Yurtdışından getirilen telefonlardaki pasaporta kayıt zorunluluğunun kendi pazarını yarattığını kaydeden Şikayetvar uzmanları "Kaçak ve çalıntı cep telefonlarının kullanılmasını engellemek için çıkarılan 'Telsiz Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun'a göre herkes yurtdışından aldığı cihazları pasaportuna kaydettirmek zorunda. Aksi halde telefonlar Türkiye'de kullanılamıyor. Ayrıca pasaporta kayıtlı bir telefon varsa kayıt üzerinden 2 yıl geçmeden yeni bir telefon getirilemiyor. Bu uygulamanın dahi durduramadığı fırsatçılar telefon kayıtları için en çok umreye gidenlerin ve hacıların pasaportunu kullanıyor" açıklamasında bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.