banner2
Öne Çıkanlar teog news Strandberg futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins Trendyol 1. Lig

Hacı Kâmil Konağı Restore Edildi

Üst çatının tamamen kapatıldığı tarihi konakta iç odalarda bulunan ve tarihi dokuya zarar veren betonlardan arındırıldı. Restorasyon çalışmasının tamamlanmasıyla birlikte tarihi konak kent turizmine sunulacak. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kent merkezinde ihmal edilmiş bir cevher olarak bekleyen, 1903 yılında 12 Bin altın harcanarak Hacı Yusuf Kâmil tarafından yaptırılan Hacı Kamil Konağı’nda yürüttüğü restorasyon çalışmalarında sona yaklaşıldı.

Şanlıurfa’nın tarihi kimliğinin ön plana çıkarılması, tarihi mirasın gelecek nesillere aktarılması amacıyla Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından satın alınan “Hacı Kamil Konağı’nda başlatılan restorasyon çalışmaları aslına uygun bir şekilde titizlikle yürütüldü.

Tarihe tanıklık eden Hacı Kamil Konağının duvarları betonarme yapılardan arındırılırken tarihi konakta teknik ekipler tarafından Şanlıurfa mimarisine özgü Nahit taşları kullanıldı. Restorasyon çalışmaları tamamlandığında yerli ve yabancı turistlerin Şanlıurfa mimarisinin derin manalarını hissedecekleri bir eser sergilenecek.

Şanlıurfa’nın köklü tarihine ve tarihi yapıların korunarak geleceğe aktarılmasına büyük önem veren Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatıyla başlatılan restorasyon çalışmaları kısa sürede tamamlanarak tarihi konak kent turizmine kazandırılacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.