banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Göbeklitepe’de Ziyaret Saatlerinde Değişiklik

Yapılan açıklamada:”Göbeklitepe’nin iklimsel koşullardan etkilenmemesi ve ziyaretçilerin alanı daha rahat ziyaret edebilmesi amacı ile üst çatı örtüleri yapımına – Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı uhdesinde, Kalkınma Bakanlığının ana yararlanıcı olduğu Tarih Yeniden Canlanıyor Projesi kapsamında- 2016 Haziran ayında başlanmış ve 2018 yılında tamamlanarak Mart 2018 ‘de ziyaretçiler kontrollü olarak alana alınmaya başlanmıştır.

UNESCO Dünya Mirası Kalıcı Listesinde yer alan Göbeklitepe Ören Yerinde ziyarete açık olan GT1 no’lu bölümün üst çatı membranının iş kapsamında yenisi ile değiştirilmesi kararlaştırılmıştır. Tadilat çalışmalarının bu mevsimde tercih edilmesinin sebebi ise membran serme ve germe işlemlerinin belirli bir sıcaklık düzeyinde yapılmasının teknik zorunluluğudur.

Ancak alan ziyaretini önceden programlamış seyahat acenteleri ve münferit ziyaretçilerin mağdur olmaması adına, 13.10.2018 tarihinden itibaren, belirli şartlar altında Göbeklitepe ören yerine ziyaretçiler sabah 08:00 /11:45 saatleri arasında kabul edilecektir. Belirtilen saatler dışında ise alana ziyaretçi kesinlikle alınmayacaktır.

Öte yandan, ziyaretçi yığılmalarını önlemek için GT1 alanında her grubun ziyareti 15 dakika ile sınırlandırılmış olup, Göbeklitepe Ören Yeri Ziyaretçi Karşılama Merkezi ve Canlandırma Merkezi ise 08:00 / 12:00 saatleri arasında gruplara süre kısıtlaması olmadan hizmet vermeye devam edecektir.

Ayrıca, alanda çalışmalar devam ettiği sürece teknik bir takım zorunluluklar nedeni ile toplamda 3 günü aşmamak ve farklı günlerde olacak şekilde ayarlanmak üzere tam gün kapatma yapılabilecektir.”ifadelerine yer verildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.