banner2
Öne Çıkanlar PapeAlioune Ndıaye Kökünü Kurutma Operasyonu Dergah Camisi İmam Hatibi İbrahim Onat Pamuk (Kütlü) Pakistan MİLGEM Korvet Projesi

Göbeklitepe tartışmaları bitmiyor: Orayı biz ortaya çıkardık

Sosyal medya hesabından paylaşımlarda bulunan Klaus Schmidt’in eşi Çiğdem Köksal, birileri bir şey gizlemeye çalıştığını ima etti.

Çiğdem Köksal  Göbeklitepeyi kendilerinin ortaya çıkardığını söyleyerek şunları paylaştı:

"Urfa bir olmuş bana hakaretler yağdırıyor, canhıraş yapılan yolu betonu savunuyorlar, bir de Çiğdem Hanım’ a kim haber verdi diye sorguluyorlarmış. Kimse haber vermedi ben gidiyorum ziyaret ediyorum, orayı biz ortaya çıkardık unutan varsa. Fotoğraflarla ortaya koyduğum gerçekleri evham falan diye yalanlamaya adadılar kendilerini. Ve devam ediyorlarmış “UNESCO için” yaptıkları yol çalışmasına..

Alanda beton ve asfalt kullanılmadı ama bordür taşlarının altına 30 cm harç döktük nasıl bir açıklamaysa? beton döktük ama kenara döktük, keçe serdik onun üstüne döktük... Alan denilen, 900 metrelik yol sağlamlaştırma projesi denilen yerin SİT alanının orta yeri olduğunu, ana toprak değil anakaya olduğunu hatırlatayım..."

Daha önce de sosyal medyada yaptığı paylaşımda:Ahşap yürüme yol projesinin 2013'te başladı. Ahşap yürüme yolu projesinin bir kısmını sökmüşler, neden başka bir güzergah saptamışlarmış. Yeni saptanan güzergah tam da Klaus'un ziyaretçi yoğunluğu yönelmesin diye ferah tuttuğu bir alanda. Klaus hayattayken 'eski tren yollarından kalma ahşaplarla yürüme yolunu aşağıdaki ziyaretçi merkezinin oraya kadar kesintisiz yapacağız, SİT alanına kesinlikle beton dökmeyiz, asfalt yapmayız' demişlerdi. Onun yapılmasını istemediği, Göbeklitepe'yi tahrip edeceğini bildiği her şeyi koştura koştura yapıyorlar. Bu sabah Göbeklitepe'yi ziyaret ettiğimde nasıl hızlı bir tahribat vardı anlatamıyorum" ifadelerine yer vermişti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.