banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Teknik Direktör Cihat Arslan Enver Sedat Yahlizade Kesmetaş köyleri Taşlıdere

Göbeklitepe için Fatma Şahin Günah Keçisi mi?

 Göbeklitepe'nin merkezi Gaziantep olacağını ima eden Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin çıktığı bir televizyon programında: "Anadolu Arkeoloji Enstitüsünün başkenti oluyoruz. Bu ne demek, bütün dünyadaki Arkeoloji turlarının rotasını Gaziantep’e çeviriyoruz” demişti. Şahin'nin bu sözlerine Sosyal medyada bir çok Urfalı tarafından sert bir şekilde eleştirildi. bu  eleştiriden yerel siyaseçiler de nasbini aldı.

‘Arkeoloji turlarının rotasını Gaziantep’e çeviriyoruz’ 
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, açıklamasında şunları dile getirmişti:  “Bizim en büyük göçümüz kültürel mirasımızdır. Roma döneminin en güzel dönemini burada göreceksiniz. Hitit, Kargamış, buraya geleceksiniz. Osmanlının hanları ve hamamları Selçuklunun zarafeti, Cumhuriyet Döneminin modernliğini bu şehre geldiğinizde 5 antik şehri aynı anda görebiliyorsunuz. Rum Kale ile Fırat ve şuanda 3 tane eserimiz UNESCO’nun geçici listesinde yer alıyor. Biz iki gün önce çok büyük bir merkez olmanın başlangıcını yaptık. Ve biliyorsunuz lezzetin başkentiyiz. Ama şuanda ikinci merkez olacağız. Anadolu Arkeoloji Enstitüsünün başkenti oluyoruz. Bu ne demek, bütün dünyadaki Arkeoloji turlarının rotasını Gaziantep’e çeviriyoruz.” Dedi.

"FATMA ŞAHİN'İN URFA'NIN REKLAMINI YAPIYOR"
 

Fatma Şahin'in açıklamalarından sonra bazı basın yayın organlarında haber yapılması Şanlıurfa Kültürel Mirası Koruma Derneği'nin tepkisine neden oldu.
Halkın duygularının isismar edildiğini açıklayan açıklamada şunlar dile getirildi:

"Göbeklitepe 12000 yıl evel Urfadaydı, 12000 yıl sonrada Urfada olacaktır..Gaziantep Büyükşehir başkanısn Fatma Şahin'in "Gaziantep Arkeoloji Merkezi Olacaktır." beyanını "Göbeklitepe’nin Merkezi Olacaktır olarak" servis ederek, halkımızın hassas duygularını istismar etmek gazetecilik etiği ile asla bağdaşmamaktadır..
Şanlıurfa Kültürel Mirası Koruma Derneği olarak, Şanlıurfanın kültürel miraslarının bölgenin turizm potansiyeline önemli bir güç kattığına inanıyoruz..Bu konuda bölge şehirlerinin güçbirliği yapmasını önemsiyoruz. Komşu illerimizin Göbeklitepe’nin reklamlarını yapmasının en başta Şanlıurfa turizmine katkı sunacağı gerçeğini asla gözardı etmiyoruz..Komşu illerle duygusal rekabetler yerine ortak hareket etme ve sahip olduğumuz potansiyellere katma değer ekleme yollarını aramalıyız..Faydasız dedikodular şehrimizin enerjisini tüketmekten başka hiçbirşeye yaramamıştır. kamuoyuna saygıyla duyuruyor ve sn Fatma Şahin'in Göbeklitepe ve Urfayla ilgili twitini takdirlerinize sunuyoruz.
"

VATANDAŞLAR SİYASETÇİLERE TEPKİ GÖSTERDİ:

Fatma şahin'in açıklamasına tepki gösteren Kadir Karasapan isimli Urfalı: “benim buradan anladığım urfa'yı antep'e kurban veriyorlar yavaş yavaş Urfa’nın tüm miras varlıklarını Antep’e kayırıyorlar.. Önce uçak seferlerini kaydırdılar sonrası Göbeklitepe merkezi turistik noktası yapıyorlar daha ne değerlerimiz baltalanacak memleketin futbol takımı ilgisizlikten gitti gidiyor. Turistik merkezlerimizin kaymağını onlara altın tepsilerde sunuluyor. Bizimkilerde halen yok bilmem balıklıgöl'ün aynısını bilmem nerede yapacağım projesi vb projeler sunuyor allah akıl fikir versin inşallah bu gidişle Antep’in kazası yapsalar Urfa’yı hiç şaşırmam” şeklinde tepki gösterdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.