banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Balıklıgöl Sanlıurfa Haber Urfa Haber Uluslararası Robot Yarışması nedir?

Gençler büyük zatların türbelerini ziyaret ettiler

 Proje, Türkiye genelinde bulunan ve halk tarafından kabul görmüş manevi şahsiyetlerin ziyaret edilmesini ve tanınmasını kapsıyor.Bu projeye istinaden Yenişehir Gençlik Merkezi üye ve çalışanları, Şanlıurfa’nın Harran İlçesi’nde bulunan Şeyh Hayati Harrani Hazretleri ile İmam Bakır Hazretleri’nin türbelerini ziyaret etti. Türbelerde yatan zatlar hakkında bilgi alan gençlik merkezi üyeleri ve çalışanları daha sonra namaz kılıp dualar ederek buralardan ayrıldılar. Türbe ziyaretlerinin ardından Harran Harabeleri ve Şuayip Şehri kalıntıları ziyaret edildi.



Gençlerimizin milli ve manevi değerlerine önem veren inançlı nesiller olarak yetişmeyi hedeflediklerini söyleyen Yenişehir Gençlik Merkezi Müdürü Hamit Derman; “Yenişehir Gençlik Merkezi’nin hemşerilerimiz ve gençlerimiz nezdinde ayrı bir yeri var. Bunu sağlayan daha önceki ve halen çalışan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonra geçmişten aldığımız bilgi ve tecrübelerimizle çok daha iyi şeyler yapacağımıza inancım tamdır. Bizim buradaki en önemli gayemiz, gençlerimizin milli ve manevi değerlerine önem veren inançlı nesiller olarak yetişmeleridir. Bu bağlamda bakanlığımızın çok önem verdiği, milletimizin hayatında derin izler bırakan manevi şahsiyetlerin tanınması projesine destek amacıyla şehrimizde bulunan Şeyh Hayati Harrani ve İmam Bakır Hazretleri’nin türbelerini ziyaret ettik. İstedik ki gençlerimiz, bu manevi dinamikleri tanıyarak onlardan dersler alsınlar. Bundan sonra da gençlere yönelik faaliyetlerimiz artarak devam edecektir.” dedi. DERMAN ‘’Bakanlığımız gençlerin maddi ve manevi değerlerle yetişmesine büyük önem vermektedir. Bu kapsamda yapılan böyle faaliyetler büyük önem arz etmektedir. Bundan sonra da Yenişehir Gençlik Merkezi olarak daha yararlı ve özgün projelere imza atacağımızı belirtiriz’’ diyerek sözlerini tamamladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.