banner2
Öne Çıkanlar Urfa Balıklıgöl Urfa Haber Sanlıurfa büyükşehir

Gaziantep'te 'Gençliğin Eriyen Sermayesi Zaman' konulu konferans

Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) faaliyet gösteren İdealist Gençler Topluluğu tarafından düzenlenen ve konuşmacılığını Avukat Emin Güneş'in yaptığı ''Gençliğin Eriyen Sermayesi Zaman'' konulu konferansta, zamanın insanlar için en önemli bir sermaye olduğuna dikkat çekildi.

GAÜN İnşaat Mühendisliği Konferans Salonunda düzenlenen konferans Yakup Bilmez’in Kur’an tilaveti ile başladı. Konferansın açılış konuşmasını İdealist Gençler Topluluğu adına İbrahim Kızılçınar yaptı.

Konferansa katılan Avukat Emin Güneş yaptığı konuşmada, zamanın insanlar için en önemli bir sermaye olduğunu ve insanların zamanlarını Allah’ın (c.c) istediği şekilde kullanması gerektiğini belirtti.

İnsanların dünya hayatına imtihan için geldiğini belirten Güneş, “Biz yeryüzüne sınav için ve sınanmak için gelmişiz. Tarih sınavına girecek olan bir üniversite öğrencisi fizik dersine çalışırsa olur mu? Elbette olmaz. Biz bu dünyaya geldik ve imtihan olunuyoruz. Neden imtihan olacağımız, hangi kitaptan sınava gireceğimiz, soruların hangi kitaptan geleceği, soruların cevapları hepsi belli ve üstelik kitaba bakmak başkasından yardım almak serbest. Ama biz ne yapıyoruz. Biz o kitabı kapatmışız bize sorulacak sorularla ilgisi olmayan yerlere çalışıyoruz.”dedi.

Bütün insanların Allah’ın (c.c) gönderdiği Kur’an-ı Kerim’den sorumlu olduğunu vurgulayan Güneş, insanların yaşamlarını Kur’an-ı Kerim’e göre düzenlemeleri gerektiğini belirterek, “Bizler hepimiz kitaptan sorumluyuz. Allah (c.c) bize bir kitap yani Kur’an’ı Kerim göndermiş. Bizler namazdan, infaktan ve oruçtan sorumluyuz. Bütün bunları yerine getirmiyorsak, demek ki bizler başka şeylere çalışıyoruz. Kuşkusuz bunun bir bedeli olacaktır.”ifadelerini kullandı.

İnsanların kazanç ve kayıp kriterlerini yeniden gözden geçirmesi gerektiğini belirten Güneş, “Herkes kendi işini bilecek. Mesleğimiz ne olursa olsun, Müslümanların asıl işi Peygamber mesleğini yapmaktır. Yani insanları Allah’ın (c.c) yoluna çağırmaktır. Bütün peygamberlerin bir mesleği vardır. Bütün peygamberler kendileri çabalayıp çalışmışlar kimseye yük olmamışlar. Bizler bu şekilde hareket ettiğimiz zaman, bu ömrümüzü ve sermayemizi eritmemiş oluruz. Bizim kazanç ve kayıp kriterlerimizi yeniden gözden geçirmemiz lazım.”şeklinde konuştu.

 Güneş konuşmasını şu ifadelerle tamamladı:

“İyi bir mühendis, doktor ve avukat olmak ne işimize yarayacak? Bu mesleklerimiz cennete yarıyor mu? Yarıyorsa bir işe yarar. Yaramıyorsa bu mesleklerimiz bir işe yaramaz. Yaptığımız işler ve meslekler namaz kılmaya vakit ayıracak kadar yoks,a bizler bu meslekleri elde etmede ne anladık? Onun için zaman bizim sermayemizdir. Zamanımızı iyi ve Allah’ın (c.c) istediği şekilde kullanmalıyız.”

Konferans  İnzar İlahi Grubunun seslendirmiş olduğu ilahi ve ezgilerin ardından sona erdi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.