banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Birecik kasap Nazlı Kurt

Gaziantep hayvanat bahçesine ziyaretçiler akın etti

Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesini 76 bin kişi ziyaret etti

Gaziantep Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, Türkiye’nin en büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesi ve Safari Parkını 9 günlük Kurban Bayramı tatilinde yaklaşık 76 bin kişinin ziyaret ettiğini söyledi.

Kurban Bayramı tatilini ve hafta sonunu fırsat bilen Gaziantepliler, Türkiye'nin en büyük ve Avrupa'nın da 3'üncü büyük hayvanat bahçesi olan Gaziantep Hayvanat Bahçesini ziyaret ettiler. Türkiye’nin her ilinden ziyaretçi ağırladığını belirten Gaziantep Doğal Hayatı Koruma Daire Başkanı Celal Özsöyler, Hayvanat Bahçesi’nin yurtdışından da özellikle Ortadoğu ülkelerinin tercih ettiği mekanların başında geldiğini belirtti.

Kurban Bayramı tatilinde aralarında yabancı turistlerin de bulunduğu yaklaşık 76 bin kişinin hayvanat bahçesini ziyaret ettiğini belirten Özsöyler, “Kurban Bayramı süresi boyunca hayvanata bahçesi rekor bir düzeyde ziyaretçi ağırladı. Ziyaretçiler, hayvanat bahçesinin doğal ortamında bulunan hayvanları yakından görme fırsatı buldukları için özellikle safari parkta bulunan yabani hayvanlara büyük bir ilgi gösterdi.” dedi.

Özsöyler, “Komşu vilayetlerin yanı sıra İstanbul, Ankara ve İzmir gibi şehirlerden misafirlerimiz oldu. Bunun dışında yabancı turistleri de görmek bizleri mutlu etti. Ziyaretçilerimiz özellikle zürafa Şakir ve Selvi'ye yoğun ilgi gösterdi. Gaziantep Hayvanat Bahçesi’nin her geçen yıl ziyaretçi sayısında ciddi artış yaşanırken, her bayramda olduğu gibi bu bayramda da hayvanat bahçesini binlerce kişi ziyaret etti.” ifadelerini kullandı.

"Bu yıl 3 buçuk milyon ziyaretçi hedefliyoruz"

300 türde 7 binden fazla hayvana ev sahipliği yapan Gaziantep Hayvanat Bahçesini 2016 yılının Ocak ayından itibaren 2 milyon 315 bin kişi ziyaret ettiği bilgisini veren Özsöyler, “Hayvanat bahçesine gelen ziyaretçiler, geniş bir alana yayılan arazide özel turlarla hemen her türden hayvanı görme fırsatı buluyor. Geçen yıl 3 milyon kişi tarafından ziyaret edilen Safari Parkı ve fok evinin açılmasıyla ziyaretçi sayısında artış gözlenen hayvanat bahçesi, bu yıl ise 3 buçuk milyon ziyaretçi hedefliyor.” şeklinde konuştu.

Özsöyler, Gaziantep halkının yanı sıra çevre illerden de çok sayıda kişiyi ağırlayan hayvanat bahçesini başta Ortadoğu ülkeleri olmak üzere Almanya, Fransa, İngiltere ve Rusya'dan gelen turistlerden de yoğun ilgi gördüğünü de sözlerine ekledi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.