banner2
Öne Çıkanlar teog news mehmet ekinci Nihat Çiftçi Akhisar Belediyespor

Gaziantep 6.Hemşeri Dernekleri Festivali'ne Şanlıurfa damga vurdu

Gaziantep Büyükşehir Belediyesinin bu yıl 6'ncısını düzenlediği Hemşeri Dernekleri Festivali'nde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin stantlarında renkli görüntüler yaşandı. Tadımlık yemek yarışmasının yapıldığı festivalde Urfa lezzetleri, Gazianteplilere parmak ısırttı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bölgesel kalkınma ve turizm için bölgesel çalışma yapacaklarını söyledi.

Gaziantep Festival Park’ta düzenlenen Hemşeri Dernekleri Festivali renkli görüntülere sahne oldu. Gaziantep’te yaşayan Şanlıurfalılar kadar Gazianteplilerde festivale yoğun ilgi gösterdi.

Festival Park’ta düzenlenen etkinliğe Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Gaziantep Valisi Davut Gül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Müslüm Yüksel, AK Parti Şanlıurfa Grup Başkanvekili Faruk Bayuk, meclis üyeleri ve çok sayıda davetli katıldı.

Şanlıurfa’ya özgü lezzetlerin vatandaşlara sunulduğu tadım testinde Urfa Lahmacunu, çiğköfte, Urfa kebabı ve içli köftesi Gazianteplilere parmak ısırttı. Tadım testine katılan Gaziantepli vatandaşlar Şanlıurfa yemeklerini ve lezzetini öve öve bitiremedi.

Şanlıurfa’nın en önemli simgelerinden sıra gecesi ekibi söyledikleri türkülerle katılımcıları coşturdu. Müziğin ritmine dayanamayan vatandaşlar Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin halay ekibine eşlik etti.

Türkiye üretim rekoltesinde 1'nci sırada olan Şanlıurfa fıstığı da Gaziantepli vatandaşların beğenisine sunuldu. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'e Şanlıurfa Fıstığı ikram etti.

BAŞKAN BEYAZGÜL ‘’SİZ NEREDEYSENİZ BİZ ORADAYIZ’’

Şanlıurfalıların olduğu her yerde Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin olduğunu ve ‘’Siz Neredeyseniz Biz Oradayız’’ sloganıyla vatandaşlara hizmet verdiklerini belirten Başkan Beyazgül: "Siz Neredeyseniz Şanlıurfalılar neredeyse biz de oradayız. Siz neredeyseniz orası güzel.  Her yere güzellik katıyoruz, Şanlıurfa olarak kültürümüzü götürüyoruz gastronomimizi götürüyoruz, hoşgörümüzü götürüyoruz ve en önemlisi bulunduğumuz şehre sevgimizi götürüyoruz. Onlarla kaynaşıyoruz değerlerimizi, kültürlerimizi hem onlara hem de gelecek nesillere aktarıyoruz.

BAŞKAN BEYAZGÜL, ‘’BÖLGESEL KALKINMA VE TURİZM İŞ BİRLİĞİNİ BAŞLATACAĞIZ’’

Turizm rotasında yer alan illerin Belediye Başkanlarıyla bölgesel kalkınma, turizm iş birliği çalışması yürüteceklerini anlatan Şanlıurfa olarak Gaziantep'teyiz Fatma başkanımızın misafiriyiz ama hepimiz burada ev sahibiyiz. Fatma başkanımızın gerçekten başarısı Türkiye'de değil dünyada kanıtlanmış bir başkanımız, siyasi hayat ve tecrübesi çok önemli. Şimdi biz Şanlıurfa ve Gaziantep ve diğer illerle Fatma başkanımızla birlikte bir bölgesel kalkınma, turizm iş birliği çalışmasını yürüteceğiz. Fatma başkanımızla inşallah çok güzel şeyler beraber yapacağız" dedi.

BAŞKAN ŞAHİN, ‘FIRAT VE DİCLE’İN ÇOCUKLARIYIZ’’

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinin çalışmalarını takdir ettiğini anlatan Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Başkan Beyazgül’ü öve öve bitiremedi. Fırat ve Dicle’nin çocukları olduklarını ve komşuluk haklarının bulunduğunu anlatan Başkan Şahin, ‘’Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise yaptığı konuşmada şunları söyledi: " Ben önce Şanlıurfa Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum adam gibi adam, komşu hakkı var ben hep söylüyorum başkanım bütün ekibi ile birlikte bir çalışma başlatıyor. Ben hep söylüyorum biz Fırat'ın, Dicle'nin çocuklarıyız. Biz kardeşiz ve artık bölgesel kalkınma hamlesini birlikte başlatacağız’’ diye Konuştu.

Gaziantep Festival Parkta başlayan ve 2 gün sürecek olan festivalde Şanlıurfa’nın tarihi, kültürü ve Gastronomisi tanıtılacak. Unutulmaya yüz tutmuş yöresel el işi ürünler ve minyatür Balıklıgöl maketi sergilendi. Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi ile özdeşleşen ve alana Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından getirilen Bozova Guregh cinsi köpek alanın adeta maskotu oldu. Şanlıurfa’ya özgü olan Guregh cinsi köpek vatandaşların ilgi odağı oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.