banner2
Öne Çıkanlar haber karbonmonoksit Urfa Balıklıgöl Tomas Wiesner

Gastronomi Şehri Şanlıurfa’da Büyükşehirden Türk Mutfağı Yemek Yarışması

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanlığı Tarafından Türk Mutfağı Haftasında 100 çeşit yemek sunumu, canlı performanslar ve ödüllü yarışma düzenleniyor. 30 kişi ile sınırlandıran başvurular bugün itibariyle başladı.

Katılımcılar yapacakları “Urfa Üzüm Yaprağından Sarma” ve “Urfa İsot Dolması” ile dereceye girmeye çalışacak. Dereceye giren katılımcılardan birinciye 6 Bin TL ikinciye 4 Bin TL üçüncüye ise 2 Bin TL para ödülü verilecek. 

Başvurular 22 Mayıs saat 17:00’a kadar Beykapısı Mahallesi, Mahmutoğlu Kulesi yanı, Spot Pazarı karşısı, Sanat Sokağı Kültür Ve Turizm Daire Başkanlığı’na şahsen yapılacak. 

Türk Mutfağı Haftası kapsamında Şanlıurfa’ya özgü 100 çeşit yemek sunumunun ve tadımının da yapılacağı yarışma ile kente özgü yemekler yapılarak gastronomi kenti Şanlıurfa’nın tanıtımına katkıda bulunulacak.

Yarışmaya katılmak isteyenler başvuru formuna https://etkinlik.sanliurfa.bel.tr/turk-mutfagi-haftasi-yemek-yarismasi adresi üzerinden ulaşabilecekler. Yarışma Jürisinde TRT Şefin Özel Konuğu ve TÜRES Genel Başkanı Ramazan Bingöl de yer alacak.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.