banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Haber Gaziantep Haliliye Belediyesi Akçakale

GAP Bioçeşitlik Sempozyumu Başladı

23-25 Mayıs 2013 tarihleri arasında Dedeman otelde yapılacak olan GAP BİOÇEŞİTLİK SEMPOZYUMU, GAP bölgesindeki ekolojik dengeyi araştırmayı, bölgede nesli tükenen canlıları kurtarmayı amaçlıyor.

200 bilim adamının katıldığı sempozyum açılış töreninde Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu, GAP Kalkınma İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Belediye Başkan vekili Mahmut Kırıkçı, TAGEM Daire başkanı Dr. Necdet Kaplan, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz, GAPTAEM Müdürü Zir.Yük. Müh. İbrahim Halil Çetiner, çok sayıda akademisyen ve öğrenciler katıldılar.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından GAP İdaresi ve Harran Üniversitesi’ni tanıtan film gösterisinin ardından sempozyum düzenleme kurulu başkanı Harran Üniversitesi öğretim üyelerinden Yrd. Doç.Dr Şahin Toprak, Harran Üniversitesi Rektörü Prof.Dr İbrahim Halil Mutlu, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Doğa Koruma ve Milli Parklar 15. Bölge Müdürü Ayhan Deligöz birer konuşma yaptılar.

Yapılan konuşmalarda ana tema olarak ekolojik  dengenin koruması gerekliliği, bölgede bulunması gereken birçok canlının olduğu, bu tür toplantı ve çalışmaların devam edilmesi gerekliliğine vurgu yapıldı.

Konuşmalar sonunda sempozyum heyeti Rektör Mutlu ve GAP İdaresine plaket takdim ederken, üniversite rektörü böylesine önemli bir sempozyumu gerçekleştirmesinden dolayı Yrd. Doç.Dr Şahin Toprak’a bir plaket takdim etti.

Hacettepe Üniversitesi emekli Öğretim üyelerinden Alanında deneyimli  Prof.Dr Haluk Soran ve Prof.Dr. Ali Demir soy’unda katıldığı sempozyumda 8 panel,4 oturum,1 konferans gerçekleştirilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.