banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Haber urfahaber Sanlıurfa Rogers Kassım Mato futbolcu Mateus Cardoso Lemos Martins

Flaş Gelişme! ŞURKAV Yönetimi Tamamen Değişti

Daha önce Vali Abdullah Erin'in başkan olduğu yönetim kurulunda bulunan vali yardımcısı Tarık Açıkgöz'ün yerine Ufuk Akıl seçilierken Önceki Yönetim kurulu üyeleri, Uğur Beyazgül, Adil Saraç, Sabri Kürkçüoğlu, İsmail Demirkol ve Aydın aslan yönetim kurulu üyelikleri sona erdi.

Yeni Yönetim ise şu şekilde oluştu:
Ufuk Akıl
Abdulkadir Açar
Halil Kaya
Selami Yıldız
Asuman Cevahir Yazmacı
Abdullah Ekinci

NİHAT ÇİFTÇİ TEBRİK ETTİ
Yönetim kurulu toplantısı sonrasında sosyal medya hesabından açıklama yapan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, hayırlı olsun dileğinde bulunarak şunları yazdı: "Sayın valimiz başkanlığında ŞURKAV Genel kurulu 2018 yılı ikinci oturumunda yönetim kurulu üyelerini seçtik. Şehrimize hayırlı olsun. "

YÖNETİM KURULU

Vakfı temsil etmeye yetkili Yönetim Kurulu (7) asil, (5) yedek üyeden oluşur. Şanlıurfa Valisi ve kültür konularına bakan Vali Yardımcısı Yönetim Kurulunun daimi üyesidirler. Diğer (5) asil ve (5) yedek üye Mütevelli Heyet tarafından gizli veya açık oyla seçilir. Şanlıurfa Valisi Yönetim Kurulunun daimi başkanıdır. Bu sıfatla aynı zamanda Vakıf başkanıdır.
Yönetim Kurulu ilk toplantısında kendi aralarından (1) ikinci başkan ve (1) sayman üyeyi seçer.

Yönetim Kurulu toplantılarını başkan yönetir, başkanın bulunmadığı toplantıları ikinci başkan yönetir.

Yönetim Kurulu üyelerinin görev süreleri iki yıldır. Arka arkaya özürsüz olarak üç ve yılda altı defa toplantıya iştirak etmeyen üyelerin görevleri sona erer. Yönetim Kurulu üyeliğinin boşalması halinde sırasıyla yedek üyeler davet olunur. Yönetim Kurulu ayda en az bir defa ve yarıdan bir fazla üyenin toplantıya katılmasıyla toplanır, ayrıca başkan gerekli gördüğü hallerde Yönetim Kurulunu toplantıya çağırabilir. Toplantılarda gündemi başkan tespit eder, gündemde olmayan hususlar Yönetim Kurulu üyelerince gündeme aldırılabilir, kararlar toplantıya katılanların çoğunluğu ile alınır. Oyların eşit olmasında başkanın bulunduğu taraf çoğunluğu sağlamış sayılır. Karar noterlikçe onaylı karar defterine geçirilir ve toplantıya katılan üyeler tarafından imzalanır. Yönetim Kurulu üyeleri toplantıya katılmalarından dolayı herhangi bir ücret almazlar.


YÖNETİM KURULUNUN GÖREVLERİ
Yönetim kurulu vakfın her bakımdan yöneticisi ve temsilcisidir. Mevzuattan doğan, vakfı senedinde gösterilen ve mütevelli heyetçe kendisine verilen hertürlü görevleri ve faaliyetleri yürütür, bunun için gerekli kararları alır ve yürütür.
Yönetim Kurulunun Görevleri Şunlardır;
1. Vakfın amaçlarını gerçekleştirmek ve bunun için gerekli ve yararlı gördüğü her türlü çalışmaları yapmak.
2. Vakfın gelirini arttırıcı tedbirler almak.
3. Vakfın gelir ve gider bütçesini hazırlamak ve yürütmek, ilgililere harcama yetkisi vermek,
4. Vakfın kadrolarını tespit etmek ve personelini atamak, görev yerini değiştirmek ve görevine son vermek, ücretini tespit etmek, özlük dosyasını hazırlamak,
5. Geçici görevle başka yerlere gönderdiği yönetim kurulu üyelerine ve diğer görevlilere verilecek yolluk ve harcırahı tespit etmek.
6. Vakıf için gerekli demirbaş, makine ve teczihazlar gibi menkul malların alımına karar vermek.
7. Vakıflar Genel Müdürlüğünün izni alınarak taşınmaz mal alınması, satılması, ipotek edilmesi borç sözleşmesi ile mal alınması hakkında karar vermek.
8. Taşınmaz kiralamak veya kiraya vermek, Tesislerin işletme biçimini tespit etmek veya değiştirmeye karar vermek.
9. Vakfın amacını bozmamak kaydı ile vakfın taşınmazları üzerinde ayni haklara ilişkin tasarruflarda bulunmak.
10. Vakfa yapılacak menkul ve gayrimenkul gibi her türlü hibe ve teberrular hakkında karar vermek.
11. Vakfın yıllık bilanço ve gelir-gider tablosunu yapmak, yönetim kurulu çalışmalarına açıklayan rapor tanzim etmek.
12. Vakıf hesap ve defterlerinin mevzuata uygun bir şekilde tutulmasını sağlamak,
13. Vakfı; yargı organları, idari makamlar, gerçek ve tüzel kişiler, kurum ve kuruluşlar karşısında temsil etmek, yukarıda belirtilen işlemleri yerine getirmek, hertürlü muameleleri yapmak amacıyla yetki vermek, vekil atamak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Mersavili Musa 5 yıl önce

Mr. Zotto da yönetime girmeliydi..

Avatar
KENDOBEY 5 yıl önce

Urfamızin yetistirdigi Mr.Zotto gibi 17 dili anadili gibi konusan 58 kitabi olan guzide hemserimizin birikiminden kimse yararlanmak istemiyor.

Avatar
Abuzettin Kılkuyruk 5 yıl önce

Mr.Zotto ve Turhanoğlu Kendobey'in birikimlerindem yararlanmalıyız....

Avatar
Mr.Zotto 5 yıl önce

Kendobey sagolasim ama 18 dil+ kuş dili