banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır Faruk Çelik

Filipinlerdeki Afet İçin Sergi


Şanlıurfa Gençlik Merkezi tarafından ortaya atılan, daha sonra Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Türkiye de ki tüm gençlik merkezlerine yayılan Filipinlere yardım kampanyası için gençlik merkezi çalışanları ve gönüllüleri bu hafta avm de kursiyerlerinin yaptığı resim, ebru ve hüsn-i hat tablolarını sergiledi. Sergide Şanlıurfa Gençlik Merkezi Eğitmenlerinden Ömer SABUNCU ve öğrencileri Ebru; Mustafa KAÇAR ve öğrencileri Hüsn-i Hat; Abdullah TAŞDÖĞEN ve öğrencileri de yağlı boya resimlerini sergilediler.

Sergi açılışı Vali Yardımcısı Aylin KIRCI DUMAN, Harran Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Ahmet YILMAZ, İl Müftüsü İhsan AÇIK, Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm TÜYSÜZ, PİAZZA AVM Genel Müdürü Mehmet VARIŞLI, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü vekili Murat ÖNEN, Gençlik Merkezi Müdürleri İbrahim Halil ALP ve Abdullah CANBEYLİ’nin katılımıyla gerçekleştirildi. Şanlıurfa gençlik merkezi çalışanları, kursiyerleri ve öğretmenleri iki gün boyunca eserlerinin tanıtımını yapıp tablolarla ilgilenen herkese Filipin yardım kampanyasını ayrıntılı bir şekilde anlattı.

Vali Yardımcısı Aylin KIRCI DUMAN ise “Gençlik Merkezi çalışanlarına, burada görev yapan öğretmenlerimize ve de kursiyerlerimize bu inceliği gösterdikleri için teşekkür ediyorum, aylardır emek verdikleri eserlerini sergileyip bunları yardım amaçlı satışa çıkarmaları beni duygulandırmıştır. Filipinlerde yaşanan afet inşallah bir daha hiçbir yerde olmaz. Bu tip afetlerde yaralar sarıldıkça hafifler. Şanlıurfa Gençlik Merkezi de bu etkinlikle bu tip afetlerin her zaman olabileceğini hatırlatmış, bu gün onlara yarın bize diyerek dünyanın öbür ucundaki kardeşlerimiz için kampanya başlatmıştır. Bu tür faaliyetlerde her zaman yanlarında olmaktan gurur duyuyorum.” dedi.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü vekili Murat ÖNEN ise “Biliyoruz ki bu kampanya Şanlıurfa gençlik merkezi tarafından tüm Türkiye’deki gençlik merkezlerine yayılan bir etkinliktir. Bu kampanya Şanlıurfa halkı ve gençlerinin ne kadar yardımlaşmaya önem verdiğini ve yardımsever olduğunu göstermiştir. Tablolara bakarken tablo sahiplerinin gözlerindeki o ışıltıdan ne kadar mutlu oldukları anlaşılıyordu. İnşaallah böyle afetler bir daha olmaz bizde sadece sergi yaparız. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Şanlıurfa Gençlik Merkezi Müdürü İbrahim Halil Alp “Gençlerimizin el emeği göz nuru eserlerini böyle bir etkinlikle halka sunup buradan elde edilen maddi geliri de Filipin için yapılan yardım kampanyasına aktarmaları onur verici bir olaydır. Burada amaç yardımın büyüklüğü veya miktarı değil, düşünülmesidir. Sadece Filipine değil bir süre önce de Suriyeleri kardeşlerimizin yanına gidip onlara çam sakızı çoban armağanı hediyeler vermiş yanlarında olduğumuzu bir kez daha vurgulamıştık. Yine Van depreminde de Şanlıurfa’dan yardım malzemeleri toplayarak Van’daki kardeşlerimize gönderen Gençlik Merkezimizdir.”  İfadelerinde bulundu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.