banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Sanlıurfa Haber Urfa Haber Balıklıgöl Uluslararası Robot Yarışması nedir?

3 dilde sabır için dua edildi

Hz. Eyyüp Peygamber Camisinde, Yardımcı Doçent Doktor İlahiyatçı Cüneyt Gökçe tarafından 3 dilde yapılan duada özellikle Türkiye ve İslam coğrafyasında yaşanan acıların zulümlerin son bulması için dua ederek hep birlikte âmin dediler. Eyyübiye Belediyesi tarafından 2'incisi düzenlenen 'Eyyüp Peygamber Sabır Günleri' etkinlikleri Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen sempozyumla başladı. 6 oturum şeklinde süren ve bugün yapılan son oturum ile son bulan sempozyumda Hz. Eyyüp Peygamberin hayatından kesintiler ve örnekler anlatıldı. Buradaki sempozyumun ardından katılımcılar, Hz. Eyyüp Peygamber'in çile çektiğine inanılan mağaranın bulunduğu Hz. Eyyüp Peygamber Camisi'ni ziyaret etmeyi ihmal etmediler. Aralarında Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Harran Üniversitesi öğretim üyeleri, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclis Üyeleri ve çok sayıda vatandaş Hz.Eyyüp Peygamber Camisinde kılınan Cuma Namazından sonra katılarak hep birlikte Türkçe, Arapça ve Kürtçe sabır duası okuyup, Şanlıurfa ve Türkiye'de yaşanan felaketlerin son bulunmasını istediler.

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci; "Bul 2'incisini düzenlediğimiz Uluslararası Hz. Eyyüp Peygamber Sabır Etkinlikleri Programının son günündeyiz. Cuma Günü Cuma Namazı sonrası Arapça, Kürtçe ve Türkçe dua ettik. Tabi bilindiği üzere Arapça ve Kürtçe yöremizin buradaki dilidir. Bu dil aracılığıyla insanlarımız bir şekilde barış ve kardeşlik içerisinde beraberce aynı duaya âmin diyorlar. Farklı diller biizm zenginliğimiz, kültür ve medeniyetimizin ve dindaşlığımızın bir gereğidir. Yine bu etkinliğimiz kapsamında bu duayı hep birlikte yaptık. Etnik yapısı ne olursa olsun İslam ve Müslümanlık paydası altında her hangi bir mezhebi ayrılığa fırsat vermeden aynı duaya âmin dedik. Hz. Eyyüp Peygamber Makamında özellikle son zamanlarda özellikle gerek İslam coğrafyasında gerekse Türkiye’mizdeki sıkıntılı günlerinde böylesine yapılan dualar kabul edilir “dedi.

www.balikligol.com 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.