banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Taşlıdere Belediye trafik kazası Aşağı Yazıcı

Urfa'da ikinci Eyyüp Peygamber Sabır Günleri...



Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür ve Sanat Merkezi’ (Reji Kilisesi)’nde yapılan sempozyumla Sabır Etkinliği, toplamda 2 gün sürecek. Vali Kemalettin Gazezoğlu Kültür merkezi’nde başlayan Sabır günleri etkinlikleri, Cuma namazında yapılacak duayla sona erecek.

Kültür Müdürlüğü tarafından organize edine sabır etkinliklerinin açılışına Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığı Genel Sekreteri Abdülkadir Açar, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Belediye Başkan Yardımcıları, il dışından gelen 50'ye yakın akademisyen ile vatandaşlar katıldı.

Kültür Merkezinde gerçekleşen sempozyum,  toplamda 6 oturum olarak tertiplendi. 1. ve 2. oturumlar sabah yapıldı. 3. ve 4. oturumları ise öğleden sonra devam etti. Sempozyumun açılışında konuşan Harran Üniversitesinden Prof. Dr. Abdullah Ekinci bu etkinliklerin düzenlemesinde emek sarf eden Eyyübiye Belediyesi'ne teşekkür ederken, sempozyuma ev sahipliği yapan Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci de Eyüp Peygamberin sabrının hayatımızdaki önemine değindi. Başkan Ekinci ülkede yaşanan süreçten dolayı bu yılki etkinlikleri sınırlı tuttuklarını önümüzdeki yıllarda daha geniş katılımlarla bu etkinlikleri geleneksel hale getireceklerini söyledi.  Sempozyumda konuşan Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol’da, bu organizasyondan dolayı Eyyübiye Belediyesi’ne teşekkür etti.

Sempozyumun 1. oturumunda söz alan Prof.Dr Abdullah Ekinci,  Yrd. Doç. Dr. Levent Bilgi, Doç. Dr. Ekrem Bektaş ve Yrd. Doç. Dr. İlhan Palalı, Doç. Dr. Şevket Ökten, Doç.Dr. M. Emin Üner, Doç. Dr. Abdullah Yıldız Hz. Eyüp’ün hayatından örneklerle sempozyumun 1. bölümünü tamamladı.

2. Oturum ise, Doç. Dr. Şevket Ökten başkanlığında yapılırken konuşmacı olarak ise Doç.Dr. M. Emin Üner'in "Osmanlı Arşiv ve Vesikalarında Eyyüp Nebi Vakfı" konulu konuşması ile devam etti. yine 2. oturumda Yrd.Doç. Dr. İlhan Palalı ise “Hz. Eyyüb'ün Mezarının Nerede Olduğu İle İlgili Görüşlerin Değerlendirilmesi”,  Yrd. Doç. Dr. M.Askeri Küüçükkaya ise “Pozitif Hayat ve Sabır”, Doç Dr. Kaplan Üstüner “Bir Divan Şairinin Sabır İle İmtihanı”, Doç. Dr. Abdulvahap Yıldız " H.z Eyyüp Peygamberin Maddi Hastalıkları ve Bizim Manevi Hastalıklarımız", Atik Sahil, "Tasavvuf Musikisinde Hz. Eyyüp konusu katılımcılara aktarıldı.

Eyyübiye Belediyesi tarafından organize edilen ‘Eyyüp Peygamber Sabır Günleri’ etkinlikleri yarın da 2 oturum ve Cuma namazında 3 dilde dua ile sona erecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.