banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Essum Aslan; Bahçeşehir Koleji 'Gezici Bilim Müzesi' Şanlıurfa'dayız VİDEO

Abide Park Avm önünde 3 gün süre ile öğrencilerin istifadesine sunuluyor.

 

Bahçeşehir Koleji'nin çocuklarla bilimi buluşturduğu, sosyal sorumluluk projesi kapsamındaki ‘Gezici Bilim Müzesi’ ile tüm Türkiye’yi gezdiklerini ve son olarak Şanlıurfa’daki bilimseverle buluştuklarını belirten Gezici Bilim Müzesi Bahçeşehir Koleji Kurucu ortağı ve Müdiresi Essum Aslan; “Şanlıurfalı çocuklara hizmet amacıyla üç gün (Pazar, Pazartesi, Salı) Abide Park AVM önünde stand açtık. Bilim tırımızda çocukların okulda gördükleri fen bilimleri deneylerini laboratuar ortamında gösteriyoruz. Şanlıurfa’da ilk olarak yaptığımız için gurur duyuyoruz. Biz Bahçeşehir Koleji olarak bilimde ve eğitimde iddialıyız. İddiamızı da böylece kanıtlıyoruz. Tırımızda Azot deneyinden atmosferdeki yapıya, madenin dördüncü halinden akciğerlerin çalışmasına, Velhasılı Fen Bilimlerindeki tüm derslerin deneylerini yapıyoruz” diyerek Pazar günü 700 öğrenciye hizmet verdiklerini ancak okullardan yoğun talep aldıklarını ifade etti.

Bahçeşehir Koleji Gezici Bilim Müzesi’nde uçakların nasıl havada kaldığı, akciğerlerin soluk alıp vermedeki işlevi, sürtünme kuvveti, 9 basamaklı sayıların hızlı bir şekilde çarpılma yöntemi, plazma kürelerden gelen enerjilerle elektrik kullanmadan floresan lamba yanması gibi birçok konuda çeşitli deneyler çocuklara gösteriliyor.

ŞANLIURFA'YA DEV YATIRIM

 

Bahçeşehir Kolejini 9 bin metre kare üzerinde kurulduğunu belirten Aslan; “Karaköprü-Orman yolunda 4 Katlı, 600 Mt laboratuar, At Menejı, Kazancı Bedih Müzik bölümü gibi önemli çalışmalarımız var. İnşaatımız tüm hızıyla sürüyor. Temmuz ayı itibarı ile binamız hizmete açılacak” dedi.

Bahçeşehir Koleji İmam Aslan, Mustafa Güler, Çetin Aslan ve Essum Aslan ortaklığı ile kuruluyor.

Haber: Ömer ASLAN

 

 

VİDEO


Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.