banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

Erdoğan Göbeklitepe'de Konuştu: Çok önemli bir referans hâline gelmiştir”

"Göbeklitepe, Anadolu’daki medeniyet köklerinin derinliğini göstermektedir"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şanlıurfa’da Göbeklitepe Ören Yeri resmî açılış töreninde yaptığı konuşmada, “Göbeklitepe, insanlık tarihinin yeniden yazılmasını gerektirecek derecede önemli bir yerdir. İnsanlığın ortak kültür hazinesine yaptığı katkılarla Göbeklitepe, Anadolu’daki medeniyet köklerinin derinliğini göstermesi bakımından, şimdiden çok önemli bir referans hâline gelmiştir” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’da Göbeklitepe Ören Yeri resmî açılış törenine katılarak, bir konuşma gerçekleştirdi.

“GÖBEKLİTEPE İLE ANADOLU, SAHİP OLDUĞU SAYISIZ TARİHÎ DEĞERE BİR YENİSİNİ DAHA EKLİYOR”

Konuşmasında; tanıtım töreni vesilesiyle bulundukları Göbeklitepe’nin, insanlık tarihinin yeniden yazılmasını gerektirecek derecede önemli bir yer olduğuna işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İnsanlığın ortak kültür hazinesine yaptığı katkılarla Göbeklitepe, Anadolu’daki medeniyet köklerinin derinliğini göstermesi bakımından, şimdiden çok önemli bir referans haline gelmiştir. Göbeklitepe ile birlikte, insanlık ailesinin adeta anavatanı konumundaki Anadolu, sahip olduğu sayısız tarihî değere bir yenisini daha ekliyor” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, kazılardan elde edilen sonuçların, arkeoloji ve antropoloji yanında, dinler tarihi başta olmak üzere diğer pek çok bilim disiplini için çok önemli değere sahip olduğunu ifade etti.

Türkiye’nin turizm alanında, uzun bir süre, sezonluk olan deniz-güneş-kum üçgenine hapsolduğuna dikkat çeken Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hâlbuki bizim tarihten tabii güzelliğe, müzikten gastronomiye kadar çok geniş bir turizm potansiyelimiz bulunuyor” ifadesini kullandı.

Hükûmetleri döneminde Türkiye’deki 142 müzeyi yenilediklerini ve 52 yeni müze açtıklarını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Ülkemizin zenginliklerini yurt dışında geniş kitlelere göstermek için 68 yurt dışı kültür varlığı sergisi açtık. Sinema ve dizi sektörüne verdiğimiz desteklerle, ülkemizin tanıtımında yepyeni ve gerçekten etkili bir mecrayı harekete geçirdik” değerlendirmesinde bulundu.

“TURİZM GELİRİMİZ 12 MİLYAR DOLARDAN 30 MİLYAR DOLARA YÜKSELDİ”

Cumhurbaşkanı Erdoğan sözlerini şöyle sürdürdü: “Sağlıktan spora, yayladan burada olduğu gibi tarihî alanlara kadar pek çok yeni destinasyonla turizm yelpazemizi genişlettik. Böylece ülkemize gelen turist sayısını 13 milyondan 46 milyona çıkardık. Turizm gelirimiz de 12 milyar dolardan 30 milyar dolar sınırına geldi. İşletme belgeli tesis sayımızı 419’dan 1.506’ya, bakanlık belgeli tesis sayımızı 4 bin 888’e, turizm bölgesi sayımızı 143’ten 267’ye yükselttik. Sürdürülebilir turizm amacıyla belediyelerimize bu doğrultuda yapacakları çevre düzenlemesi ve altyapı çalışmaları için yaklaşık 2 milyar liralık destek verdik. Şimdi hedefimiz bu yıl 50 milyon turisti geride bırakmak, 2023’te de 70 milyon turist hedefine ulaşmaktır.”

Akad, Sümer, Babil, Hitit, Roma, Emevi, Selçuklu, Osmanlı ve Cumhuriyet dönemi eserleriyle Şanlıurfa’nın tam bir tarih hazinesi olduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bunların hepsini birlikte düşündüğümüzde, Urfa’nın her yıl tek başına milyonlarca turisti ağırlaması gerekiyor. İnşallah bunu da başaracağız” ifadesini kullandı ve Göbeklitepe’deki çalışmalara katkı veren, destek sağlayanlara teşekkür etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.