banner2
Öne Çıkanlar urfahaber Sanlıurfa Haber Martin Vitik HAMEDO Yayladağıspor

Eflâtun Dergisinin İlk sayısı çıktı

Derginin amacı özellikle genç kesime hitap edip duygu ve düşüncelerine tercüman olmaktır. Konu hakkında konuşan derginin öncü iki ismi Uğur YÜRÜYEN ve Halil ANLI dergi hakkında değerli görüşlerini, eleştirilerini ve önerilerini aldıkları Şanlıurfa Kent Konseyi Başkanlığından Yusuf Sabri Dişli ye teşekkür ettiklerini, değerli hocamız; Urfa kültür ve edebiyat dünyasına böyle bir derginin gerekli olduğunu bildirdiler.

Bu konuda açıklamaya yapan Uğur YÜRÜYEN ise ‘’Büyük emekler sonucunda yaptığımız çalışmalar nihayet son buldu. Dergi için maddi ve manevi destek veren değerli büyüklerimize teşekkür ediyorum. Umarım bu dergi Urfa kültür ve edebiyat dünyasına bir fayda sağlar.  Dedi.

Derginin ilginç bir yönü de içerik olarak zengin olması; şiir, deneme, söyleşi ve karikatürlerin bir araya getirildiği dergi Şanlıurfa’da ilk olma özelliğini taşıyor. Derginin her düşünceye, duyguya, renk, dil, din ırk ayrımı gözetmeksizin kapsayıcı ve özgürlükçü bir anlayışa sahip olduğunu belirten Halil ANLI ise günümüzde insanlarımızın kamplaştıran ve insanları birbirinden uzaklaştıran görüşleri ve söylemlere sırtımızı dönmek zorundayız. Herkesin bir arada yaşadığı, yaşam ve görüşlere saygılı olduğu bir dünya üretebilme adına biz de dergiyi çıkarıyoruz. Derginin temel amacı farklı görüşteki insanların da aynı yerde yazabileceğini göstermektir. Dedi.

Dergide yer alan  yazarlar ise şöyle

Eyüp AZLAL

Ali TUTLUOĞLU

S. Ahmet KAYA

Bekir URFALI

Halil ANLI

Uğur YÜRÜYEN

Muhammed ALANKAYA

Ş. Veysel ALANKAYA

Songül AKMAN

Ziyat BAYTOK

Remzi KARA

Eda Nur DENİZ

M. Enes ÇADIRCI

 

Haber: Mehmet Emin KUŞ/ www.balıklıgöl.com

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.