banner2
Öne Çıkanlar Eyyübiye Belediyesi Ürdün Teknik Direktör Cihat Arslan Ziylan Enver Sedat Yahlizade

URFA MAĞARALARI TURİZME KAZANDIRILIYOR

Dünyanın ilk üniversitesi, insanlık tarihini yeniden yazdıran Göbeklitepe’si, Balıklıgöl’ü ve Peygamberler Şehri gibi birçok değere sahip olan Şanlıurfa’da, 500'e yakın doğal yapı mağara, Eyyübiye Belediyesi’nin proje çalışmalarından sonra ruhsatlandırılarak turizme kazandırılacak.

“Binlerde insana istihdam sağlanacak”

 

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bölgede bulunan mağaraları turizme kazandırmak için proje geliştirdiklerini belirterek, "Doğal yapı olan bu mağaralar bizlerin kültürüdür. Modern binalar, ofisler normal karşılanırken mağara şartlarındaki bir mekan özellikle turizm açısından çok fazla dikkat çeker. Bu da haliyle ekonomi ve ticaret anlamında fark yaratır" dedi.

Projenin sadece turizmi canlandırmakla kalmayacağını, istihdam da sağlayacağını vurgulayan Ekinci, ‘’Bu projelerin hayata geçmesi, 500'e yakın mağaranın düzenlenip işletmeye açılması ve her işletmede 5 kişinin çalışması demektir. Yani 2500 insanın dolaylı yollardan ekonomik olarak etkilenmesi demektir" şeklinde konuştu.

“Şanlıurfa’nın değerlerini ekonomiye kazandırıyoruz”

Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, bölgenin tarih, turizm ve doğa bakımından çok zengin olduğunu, ancak bu zenginliği ne yaşadıklarını ne de yaşatabildiklerini ifade etti. Bölge insanının turizme yatkın olduğunu vurgulayan Ekinci, Şanlıurfa’nın değerlerini ekonomiye kazandırmak için kolları sıvadıklarını söyledi.

Turizm için planladıkları yerleri uygun şartlarda kiralayabileceklerini belirten Belediye Başkanı Ekinci, "İnsanlar bu tür yerleri, kaliteli vakit geçirmek ve misafirlerini ağırlamak için istiyorlar. Amacımız, Şanlıurfa halkına hizmet etmek, şehrin hafızasına karışmış kirlilikleri ayıklamaktır” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.