banner2
Öne Çıkanlar haber Urfa karbonmonoksit Balıklıgöl Tomas Wiesner

Diyarbakır'da yerel medyanın önemi konuşuldu

Diyarbakır Dicle Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Konferans Salonunda gerçekleşen 'Yerel Medyanın Önemi' konferansına; Dicle Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Davut Karaaslan, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Konferansta Slâytlar ve yerel kanallarda yayınlanan haber videoları eşliğinde sunum yapan Meryem Tolan, yerel medyanın yerellik açısından oldukça önemli olduğunu belirterek, “Yerel medyaya önemli görevler düşmektedir. Bu bakımdan yerel medyanın yayın akışı içerisinde yer alan ana haber bültenlerinde yereli ilgilendiren konulara yer verilerek halk bilgilendirilmektedir. Ana haber bültenlerinde, bölgeyi ve kenti ilgilendiren haberler yer almaktadır” dedi.

Araştırmaları kapsamında Elazığ ve Malatya’da yayın yapan yerel televizyonları haber verme işlevi bakımından incelediğini belirten Tolan, haberin gerçeklik, yenilik, ilginçlik, önemlilik ve anlaşılırlık öğelerini yansıtması gerektiğini söyledi.

Yerel televizyonda yayınlanan haberlerin ilkeleri ve haber türleri konusunda öğrencilere bilgiler veren Tolan, Elâzığ’da 3, Malatya’da 4 yerel kanalın haberlerini, haber içeriklerini, haberin konusunu, haberin niteliğini rakamsal olarak slâytlar eşliğinde anlattı.

Tolan, yaptığı araştırma ile bölgenin sorunlarının yeterince gündeme getirilmediğinin tespit edildiğini ifade ederek, “Habercilik ilkeleri doğrultusunda yayınlar yapılarak görev ve işlevlerin en iyi şekilde yerine getirilmesi gerekmektedir” diye konuştu

Konferansta öğrencilerin sorularını cevaplandıran Tolan’a, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sabri Eyigün, Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Davut Karaaslan tarafından verdiği bilgilerden ötürü teşekkür belgesi takdim edildi.

Konferansta yerel medyanın önemine değinen Eyigün, “Bir kentin veya bölgenin gelişimi için yerel medya, ulusal medyadan çok daha önemlidir. Ancak yerel medyanın başta kalifiye eleman olmak üzere ekonomik ve teknik sorunları var. Bundan dolayı devlet destek kapsamına almalıdır.”  İfadelerini kaydetti.

(İLKHA)

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.