banner2
Öne Çıkanlar Urfa Urfa Balıklıgöl ABD MHP Haliliye

Coşkun: Bir gönül ve eylem adamı Mehmet Akif İnan’ı rahmetle anıyoruz 


Harran Kapı Mezarlığı'nda düzenlenen programa Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun’un yanı sıra Ak Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül, Mehmet Akif İnan'ın kardeşi Ahmet İnan, Sosyal Güvenlik İl Müdürü İsmail Ünlü, çok sayıda kurum amiri, dernek başkanı ve sendika üyeleri katıldı. 
Eğitim Bir-Sen Şanlıurfa Şube Başkanı İbrahim Coşkun,”Mehmet Akif İnan, kurduğu sendika, Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu, en büyük emek hareketi olarak, “Kim demiş her şeyin bitişi ölüm/Destanlar yayılır mezarımızdan” mısralarını doğrularcasına destanlar yazmaya devam ediyor.”dedi. 
COŞKUN: HAKSIZLIKLA MÜCADELE ETMEK EN TEMEL ANLAYIŞIYDI
Belirli zümrelerin tekeline sıkışan sendikacılığın yeni bir bakış açısı kazanmasına öncülük eden fikir ve eylem adamını, Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’ı vefatının 19.yıldönümünde rahmetle ve özlemle anıyoruz.” Diyen Coşkun, şunları kaydetti:”Merhum Mehmet Akif İnan’ın sendikacılık anlayışı, ne sınıf sendikacılığı, ne zümre sendikacılığı ne de ideoloji sendikacılığıydı. Onun sendikacılık anlayışı, haklının haksıza olan muhalefet hareketiydi. Toplumun refahı ve huzurunu savunmak, mazlumların sesi olmak, yolsuzluk ve haksızlıkla mücadele etmek en temel anlayışıydı. Ona göre sendika ne dernek ne vakıf ne meslek kuruluşu ne de siyasi partiydi. Onun sendikacılık anlayışı dernek, vakıf, meslek kuruluşu ve siyasi partinin, hepsinin üstünde, hepsini kapsayan bir sivil toplum hareketiydi.
‘MİLLETİMİZİN YÜZÜNÜ CİDDİ GÜLDÜREN ÇALIŞMALAR YAPMIŞTIR’
Mehmet Akif İnan, 1992 yılında kurulan Eğitim-Bir-Sen’in ve 1995 yılında kurulan Memur-Sen’in örgütlenme çalışmalarının ilk yıllarında maddi ve manevi fedakârlıklarıyla veren el olmanın en güzel örneklerini de ortaya koymuştur. Büyük emek ve fedakârlıklarla kurulan ve medeniyet değerleriyle barışık örgütlenmelere karşı tavırlı siyasi iradenin ve onun paralelinde hareket eden bürokratik yapının tüm engellemelerine karşın kuruluşunda ve 28 Şubat’ın karanlık günlerinde hayatiyetini sürdüren Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen, Türkiye’nin normalleşmesi sürecine en büyük katkıyı sunmuş, demokratik teneffüs alanlarının genişletilmesi doğrultusunda üyelerinin ve milletimizin yüzünü güldüren ciddi çalışmalar yapmıştır.”
Coşkun, konuşmasını şu şekilde sürdürdü:”Merhum Mehmet Akif İnan’ın medeniyet değerlerimiz üzerine inşa ettiği Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak bugün Türkiye’nin yetkili ve etkili sendikasıyız. Kurucu Genel Başkanımızın tohumlarını attığı ilkeli ve onurlu sendikacılık anlayışımız bugün meyvelerini vererek Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşu olmuştur.”
AK Parti İl Başkanı Bahattin Yıldız, İnan'ın bir fikir adamı olduğunu belirterek, kurmuş olduğu Memur-Sen'in milyonlara hitap ettiğini ifade etti. 
Mehmet Akif İnan'ın kardeşi Ahmet İnan da, "Mehmet Akif İnan gerçek anlamda bir ağabeydi. Dünya nimetini kendisi için hedef kabul etmedi, sadece davası için çalıştı. Mal ve makam peşinde koşmadı. Kurmuş olduğu sendika ve onu takip eden gençler bugün bizlere ümit veriyor. Bıraktığı eserler inşallah gençlere ışık tutar."ifadelerine yer verdi. 
Ak Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Zeynel Abidin Beyazgül de Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen’in Kurucu Genel Başkanı Mehmet Akif İnan’a Allah’tan rahmet diledi. 
Program, Kur’an tilavetiyle sona erdi. Ayrıca Cuma namazı çıkışı vatandaşlara, lokma ikramı yapıldı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.