banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Diyarbakır İstanbul

Çocuklar İçin Kültür Gezisi Düzenleniyor


Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV)   ile Milli Eğitim Müdürlüğü öncülüğünde Çocuklara Kültür Gezisi Düzenliyor.

Şanlıurfa İli Kültür Eğitim Sanat ve Araştırma Vakfı (ŞURKAV)  ve Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü İşbirliği ile hazırlanan “Şanlıurfa’mı Tanıyorum Dünyaya Tanıtıyorum” projesi kapsamında Merkez İlçelere bağlı Dezavantajlı durumda olan ilk ve ortaokul öğrencilerinin Merkeze taşınarak gezdirilmesi amacıyla Şanlıurfa İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve ŞURKAV arasında Protokol imzalandı.
Proje kapsamında Dezavantajlı bölgelerde eğitim gören öğrenciler, Şanlıurfa ilinde yer alan Göbeklitepe, Balıklıgöl, Ayn Zeliha Gölü, Eyüp Peygamber Makamı, Hz. İbrahim’in doğduğu mağara, Dergâh Camii, Şanlıurfa Arkeoloji ve Mozaik Müzesi, gibi kültürel öneme sahip ve ören yerleri, milli ve manevi değerlere olan bağı güçlendirmek için ise Şanlıurfa Şehitliğini ziyaret etmeleri sağlanacaktır.
20 Ocak 2020 tarihinde başlayıp, 18 Haziran 2021 tarihine kadar devam edecek projede, öğrencilerin ulaşım ve yemek giderleri ŞURKAV tarafından karşılanacaktır.
Proje kapsamında ilk kültür gezisi 25 Şubat 2020 tarihinde Eyyübiye Küpeli İlkokul öğrencilerine ilimizde bulunan Kültür ve Tabiat Varlıkları ile görülmeye değer turizm varlıkları gezdirilerek, ilimizin değerlerinin tanıtımı yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.