banner2
Öne Çıkanlar Urfa ABD MHP Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin Ekonomi Başkanı Hıdır Toprak

ÇİZGİ ROMAN KARAKTERLERİNE YOĞUN İLGİ

Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan öğrencilerin açmış olduğu karma resim sergisi Şanlıurfalılar tarafından yoğun ilgi gördü.

Harran Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Resim Öğretmenliği Bölümü’nden mezun olan öğrenciler; Turgut Özalp, Mehmet Dağlar, Mehmet Çelen, Levent Çiftçi, Sultan Açiş, Kübra Müjde’nin açmış olduğu Karma Resim Sergisi Şanlıurfalılar tarafından yoğun ilgi gördü. Belediye Sergi Salonu’nda açılan sergide ağırlıklı olarak çizgi roman karakterleri yer aldı. Şanlıurfalıların yanı sıra yerli ve yabancı turistlerinde yoğun ilgi gösterdiği sergide Turgut Özalp, Mehmet Dağlar, Mehmet Çelen, Levent Çiftçi, Sultan Açiş, Kübra Müjde’nin tabloları yer alıyor.  Şanlıurfa’da daha önce böyle bir serginin açılmadığını ifade eden Resseam Turgut Özalp ise sergiyle ilgili olarak; “Haziran ayında çizgi roman karakterleri adlı resim sergisini açtık, orda çizgi roman karakterlerini çizgi roman çizim tarzını Şanlıurfalılarla tanıtmaya çalıştık. Çizgi roman Hemen hemen yok olmaya yüz tutmuş bir tarz bizde bunu yeniden canlandırmaya çalışıyoruz. Bugün turistlerin bu kadar ilgi göstermesinin sebebi de Avrupa’da özellikle de İtalya’da çizgi romanın bir yaşam tarzı sayılması. Yurt dışında bu tür şeylere daha büyük bir ilgi var.” diye konuştu. 23 eserden oluşan sergi 3 gün boyunca sanatseverlerle buluşacak.
Adnan Çelik
GAPHA

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.