banner2
Öne Çıkanlar Diyarbakır URFASPOR İstanbul Mardin Faruk Çelik

Çivi Ve Teller Şanlıurfalı Kadınların Ellerinde Sanata Dönüşüyor

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin kent merkezi ve 13 ilçede açmış olduğu kadın destek merkezleri kadınların ve genç kızların ikinci evi oldu. Farklı branşlarda verilen eğitimlerden yararlanan kadınlar yarınlara umutla bakıyor.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün girişimleriyle sayıları her geçen daha da artırılan kadın destek merkezleri kadınların el sanatları öğrendikleri ve bu el sanatlarını meslek haline getirerek aile ekonomilerine destek oldukları mekânlar oldu.

Sabahın erken saatlerinde Hilvan ilçesinde bulunan kadın destek merkezine gelen kadınlar burada okuma yazma, Dikiş nakış, el sanatları kursu, bilgisayar kursu ile çivilerin ve tellerin sanata dönüştüğü Filografi kursunda maharetlerini sergiliyor.

Kurslara hobi diyerek başlayan birçok kadın zamanla usta öğretici olarak çeşitli desteklerden de faydalanarak kendi işyerini açma fırsatı yakalıyor.

Hilvan Kadın Destek Merkezinde verilen kurs ve eğitimlerden faydalanan kursiyerler kurslar sayesinde hem sosyalleştiklerini hem de ev ekonomilerine katkıda bulunduklarını belirterek kendilerine bu imkânları sağlayan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’e teşekkür ettiler.

 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.