banner2
Öne Çıkanlar Sanlıurfa Urfa URFASPOR Türkiye Diyarbakır

Büyükşehir'den ücretsiz kurs veriliyor

Engelli vatandaşların toplum hayatına katılımlarını kolaylaştırmak için Engelli Koordinasyon Merkezi'nde engelli ve yaşlı bireylere yönelik hizmetler sunan Büyükşehir Belediyesi, günde 370 yaşlı ve engelli bireye yönelik ücretsiz kurslar düzenliyor. Deri, bakırcılık, ahşap oymacılık gibi 20 farklı branşta eğitim kursları veren Büyükşehir Belediyesi, elde edilen gelirin tümünü kursiyerlere dağıtıyor.

ÖZÇINAR: KURSİYERLERİMİZİN ÜRÜNLERİ AVRUPA'YA KADAR GİDİYOR

Verilen eğitim kursları ile vatandaşın takdirini topladıklarını belirten Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Emin Özçınar, "Şanlıurfa Engelli Koordinasyon Merkezi Türkiye'de sayılı merkezlerden biridir. Engelli kardeşlerimiz, 65 yaş üstü yaşlılarımız büyüklerimiz burada zamanlarını geçiriyorlar. Deri işçiliği, bakım işçiliği, bakır işçiliği, ahşap  oymacılığı ve daha birçok branşta kurslarımız var. Bu yapılan el ürünlerinden satılanların gelirlerini kendilerine takdim ediyoruz. Hem onları hayata bağlıyoruz hem de bir nebze yaptıkları işin satılmasında elde etikleri gelirleri aldıklarında aileleri ve onlarda mutlu oluyor. Engelli Koordinasyon Merkezi'nde atölyeler için  alınan bütün malzemelerin tamamını Büyükşehir Belediyesi karşılamakta ve burada ürünleri işletip onlar için satışa sunulup gelirini buradaki engelli ve büyüklerimize dağıtılmakta burada en önemli iş ahşap oymacılığında yapılan ürünlerin Avrupa'da diyelim Bürksel'de  Göbekli Tepe tanıtım resepsiyonu var burada engelli kardeşlerimizin ürünleri Avrupa'ya kadar gidiyor buda bizi sevindiren bir durum burada emeği geçen bütün katılımcılara teşekkür ediyorum" dedi.

Ayrıca Büyükşehir Belediyesi Engelli Koordinasyon Merkezinde meslek edindirme kurslarından deri işlemeciliği, el sanatları, fotoğraf, tekstil, bahçecilik, dokumacılık, resim, dekoratif, bilgisayar gibi birçok alanda ücretsiz kurslar düzenleniyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.