banner2
Öne Çıkanlar teog news Nihat Çiftçi HAMEDO Strandberg

Birinci Uluslararası Fotoğraf Maratonunda Kazananlar Belirlendi

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Fotoğraf Sanatçıları Federasyonu iş birliğiyle Şanlıurfa’da 1. Uluslararası Şanlıurfa Fotoğraf Maratonu düzenlendi. İlk kez düzenlenen etkinlikte kente gelen fotoğraf sanatçılarının çektikleri fotoğraflar dereceye girmek için yarıştı.

Birbirinden estetik fotoğraf karelerinin çekildiği Şanlıurfa’da düzenlenen ödüllü yarışmada fotoğraf tutkunları tarihi ve turistik alanları yakından görme fırsatı buldu.

Şanlıurfa’nın tanıtımı, kente özgü tarihi ve turistik alanlarının, kültürel zenginliklerinin foto maraton ile uluslararası platformda tanıtılması amacıyla düzenlenen yarışmada dereceye girenler ödül almaya hak kazandı.

Yarışmaya toplamda 123 yarışmacı katılırken 103 kişi fotoğraf teslimini yaparak değerlendirilmeye alındı. Her bir yarışmacının en fazla 5 adet fotoğrafla katılabildiği yarışmaya 465 fotoğraf ve 20 drone fotoğrafı birbirleriyle yarıştı.

Fotoğraf maratonunda Şanlıurfa’da ceylanları fotoğraflayan Niyazi Kaya, altın madalya ve 15 bin TL’lik ödüle layık görüldü. Yarışmada ikinci olan eser ise İzzet Aran’ın çekmiş olduğu fotoğraf karesi seçilerek 10 bin TL ile ödüllendirildi. Kocaeli’nden Şanlıurfa’ya gelerek yarışmaya katılan Merve Terzioğlu 3. Olarak 7 bin 500 TL para ödülünün sahibi oldu.

Yarışma kapsamında Şanlıurfalı fotoğraf sanatçısı Murat Ayneli, Aydın’dan yarışmaya katılan Yılmaz Topçu ve Ümit Küçük Gergerli Mansiyon ödülüne layık görülürken Sedat Basmacı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Özel Ödülü,  Hatay’dan gelerek yarışmaya katılan Ahmet Aslan ise Drone Özel Ödülünü almaya hak kazandı.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet kırmızı 2 yıl önce

Bir yarışma olmadı, hırsızlık çetesi ödülleri kendi aralarında paylaştı