banner2
Öne Çıkanlar Urfa Yetim Der Onur Bilgen ilçe Mardin

Beyoğlu'nun en güzel abisi Şanlıurfa'ya Geliyor

Türk edebiyatının polisiye roman türündeki önemli yazarlarından Ahmet Ümit, 20 Ocak Pazartesi günü saat 15:00’de Şanlıurfa Piazza’da sevenleriyle buluşacak.

Ünlü yazar, hem kitaplarını imzalayacak hem de okurlarıyla mini sohbetler yapma imkânı bulacak. Bir zamanlar İstanbul'un en gözde yeri olan Beyoğlu’nun hazin hikâyesinin anlatıldığı kitapta ünlü yazarın çoğu romanlarında başrolü üstelenen Başkomiser Nevzat yine gerilim dolu bir takibin içinde yer alıyor.

Ahmet Ümit Kimdir?

Ahmet Ümit 1960’ta Gaziantep’te doğdu.  İlk kitabı '' Sokağın Zulası'' adlı şiir kitabı 1989’da yayımlandı.1992’de ilk öykü kitabı ''Çıplak Ayaklıydı Gece'' ile okurlar kitlesini artıran ünlü yazar,  1994’te ''Bir Ses Böler Geceyi'',  1999’da ''Agatha’nın Anahtarı'', 2002’de ''Şeytan Ayrıntıda Gizlidir'' adlı polisiye öykü kitaplarını okurlarıyla buluşturdu. 1995’te hem çocuklara hem de büyüklere yönelik '' Masal Masal İçinde'' ve 2008’de yayımlanan ''Olmayan Ülke'' ile farklı bir tarz denedi.1996’da yazdığı ilk romanı ''Sis ve Gece'' polisiye edebiyatta bir başyapıt olarak değerlendirildi. Bu romanın ardından 1998’de ''Kar Kokusu'',  2000’de '' Patasana'',  2002’de ''Kukla'' yayımlandı. Bu kitapları ''Ninatta’nın Bileziği'', '' İnsan Ruhunun Haritası'', '' Aşk Köpekliktir'', '' Beyoğlu Rapsodisi'', ''Kavim Bab-ı Esrar'' ve '' İstanbul Hatırası'' adlı kitapları izledi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.